in ,

Doi medici britanici, uciși de coronavirus. Panică în rândul personalului medical: „Nu avem echipamente de protecție”

Doi medici britanici, uciși de coronavirus. Moartea primilor medici britanici din cauza Covid-19 a intensificat presiunea asupra guvernului pentru a accelera aprovizionarea cu echipament de protecție și pentru a rezolva temerile tot mai mari din rândul personalului medical care reclamă că riscă să se îmbolnăvească și să răspândească virusul, scrie The Guardian.

Cifra deceselor din Marea Britanie cauzate de Covid-19 a crescut la 1.228 în weekend, iar doi medici au fost confirmați decedați.

Directorul medical NHS a declarat că toți trebuie să luăm în serios această criză.

Amged El-Hawrani, un medic orelist, în vârstă de 55 de ani, a murit sâmbătă, la Leicester Royal Infirmary, în timp ce Adil El Tayar, în vârstă de 63 de ani, specialist în transplant de organe, a murit, miercuri, la West Middlesex University Hospital din Londra. Ambii contractaseră Covid-19.

19 ani, răpus de coronavirus la Londra. Medicii i-au spus că e „tânăr, puternic şi nu trebuie să-şi facă griji.”

În acest context trist, grupuri de medici și asistente au atacat lipsa continuă de echipament de protecție – de la măști până la halate – și s-au plâns că există încă confuzie, în ciuda îndrumărilor oficiale cu privire la utilizarea lor corectă.

Jenny Harries, ofițer medical adjunct, a declarat pentru The Guardian că se așteaptă ca decesele să crească. În momentul în care Marea Britanie începe a doua săptămână întreagă în condiții de blocare efectivă, ea a indicat că viața normală nu este probabil să reia timp de trei până la șase luni – și „este plauzibil că ar putea merge mai departe decât asta”, a avertizat ea.

Harries a descris moartea lui El-Hawrani drept „un eveniment îngrijorător”.

Spania a depășit China la numărul de cazuri, peste 85.000 de infectați, 812 decese în ultimele 24 de ore. Fernando Simón, pozitiv la coronavirus la primul test 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirusul face prăpăd între colaboratori

Coronavirusul face prăpăd între colaboratorii apropiați ai lui Boris Johnson, consilierul său șef are simptome

Marea Britanie plânge după lucrătorii români

Marea Britanie plânge după lucrătorii români: Cine ne mai culege recoltele??? «Vom organiza zboruri speciale»