Menu
in

Doi români au intrat în Marea Britanie cu pașapoartele altor persoane. Aveau de gând să muncească ilegal în Wembley

Doi români au fost prinși în weekend, încercând să intre ilegal în Marea Britanie, prin localitatea Fishguard din Țara Galilor.

Bărbații, în vârstă de 32 și 26 de ani, au fost arestați la Fishguard duminică, 15 mai, și s-au prezentat la Tribunalul din Haverfordwest marți, 17 mai, scrie Western Telegraph.

Au fost acuzați de deținerea unor pașapoarte ale altor persoane. Ambii bărbați au trebuit să fie ajutați de un translator în instanță.

Procurorul Dennis Davies a explicat că, în ciuda barierei lingvistice, fiecare inculpat știa ce face.

„Amândoi inculpații au recunoscut că erau în posesia documentelor în litigiu și au intrat în țară”, a spus Davies.

„Unul dintre inculpați a spus că pașaportul pe care l-a folosit îi aparține cumnatului său. A luat pașaportul în România fără acordul cumnatului și a confirmat că știa că nu ar trebui să folosească pașaportul altei persoane pentru a intra în Marea Britanie”, a continuat acuzarea.

„A susținut că intenționează să-și găsească de lucru ca muncitor în construcții, dar nu avea niciun loc de muncă specific”, a continuat acesta.

Românul a declarat că dorea să rămână trei săptămâni pentru a face niște bani pe care să îi trimită soției și celor trei copii.

Celălalt inculpat și-a confirmat intenția de a părăsi ajunge în Londra și de a găsi loc de muncă și cazare. Nu avea însă documentația potrivită și că nici o viză de muncă.

Doi români, soț și soție, exploatau 10 femei într-un bordel ilegal din Barking

„A recunoscut că a prezentat un pașaport românesc pe numele altcuiva și știa că nu va putea avea acces fără pașaport și că actul său de identitate românesc nu era suficient”, a spus procurorul.

Avocatul celor doi a dezvăluit că bărbații intenționaseră să ajungă la Londra.

Unul dintre ei dorea să lucreze pe termen scurt în zona Wembley, acolo unde locuiește fratele său și intenționa să trimită bani în România, pentru a-și întreține copiii mici și familia.

„Celălalt client al meu intenționa să rămână la aceeași adresă până când își găsea un loc de cazare. El a lucrat anterior în Regatul Unit în mod legal și are un număr național de asigurare”, a spus avocatul.

Judecătorul a decis că cei doi nu vor fi eliberați pe cauțiune, din cauză că există motive substanțiale să se creadă că inculpații nu se vor întoarce în instanță.

Următorul termen de judecată este stabilit pentru 14 iunie la Swansea Crown Court.


Doi români au intrat în Marea Britanie cu pașapoartele altor persoane. Aveau de gând să muncească ilegal în Wembley…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version