in

Doi români, furturi de zeci de mii de lire sterline în Irlanda de Nord: „Eram disperați”

Doi români sunt acuzați de furturi de telefoane în valoare de peste 25.000 de lire sterline din magazine din Irlanda de Nord.

Cei doi au dat o spargere la un magazin O2 din Co Down de unde au plecat cu mai multe dispozitive valoroase, la doar câteva zile de la sosirea în Irlanda de Nord.

Iulian Marin (20 de ani) și Alejandro Marcu, în vârstă de 18 ani, au fost arestați preventiv pentru trei spargeri, comise între 31 august și 27 septembrie.

Potrivit poliției, pe 21 septembrie, acuzații au furat patru modele noi de iPhone 11, chiar înainte de închiderea magazinului din Armagh.

Hoții au intrat și au apucat dispozitivele în timp ce obloanele erau coborâte pe jumătate, a spus procurorul.

„Poliția estimează că valoarea totală a articolelor furate în cele trei incidente, inclusiv daunele aduse sistemelor de securitate, depășesc 25.000 de lire sterline”, a spus anchetatorul.


Avocatul apărării a confirmat că Marin a recunoscut două furturi, în timp ce Marcu a recunoscut doar unul.

Ambii bărbați au fost arestați în urma unei spargeri pe care au dat-o și în urma căreia au plecat cu 12.000 de lire sterline.

Marin locuiește în Dublin, de la vârsta de patru ani, iar acum împarte o cameră pentru persoane fără adăpost cu iubita și copilul lor. Avocata a spus că infracțiunile au fost comise din disperare.

Marcu a venit în Irlanda pe 19 septembrie – cu opt zile înainte de spargerea din Irlanda de Nord.

„A sosit aici în speranța de a-și face o viață mai bună, nu a avut bani și, în disperare, s-a implicat în activități infracționale”, a motivat avocata.

Furau telefoane în Stoke-on-Trent. Ce metodă foloseau pentru a zăpăci personalul

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Român urmărit internațional, prins în Anglia și extrădat

Boris Johnson va solicita o extindere a Brexit dacă nu se ajunge la un acord până pe 19 octombrie