in

Două surori gemene s-au sinucis la doar câteva luni distanță. Au acuzat abuzuri sexuale dar nu au fost luate în seamă de autorități

Două surori și-au pus capăt zilelor la doar câteva luni distanță din cauză că autoritățile britanice nu au făcut nimic în cazul abuzurilor sexuale pe care acestea le-au trăit ani de zile.

Chris Gould și sora ei geamănă Sam s-au simțit ignorate și abandonate de autorități, care au decis să nu continue urmărirea penală în urma acuzațiilor de abuz sexual pe care acestea le făcuseră.

Surse din anchetă au dezvăluit detalii legate de Sam, cea care și-a luat viața în septembrie 2018, la doar 16 ani. Luni s-a deschis o anchetă și cu privire la moartea surorii sale gemene, Chris, al cărei trup a fost găsit lângă șinele de cale ferată lângă Teversham, Cambridgeshire, la doar patru luni distanta, în ianuarie 2019, arată BBC.

Chris a dezvăluit că atât ea, cât și sora ei fuseseră „grav abuzate sexual” de la o vârstă fragedă și până la adolescență, potrivit anchetatorilor de la primăria Huntingdon, Cambridgeshire. Nimeni nu a fost acuzat vreodată în ciuda unei anchete penale asupra presupusului abuz.

Sam fusese diagnosticată cu o tulburare de personalitate, fapt considerat în strânsă legătură cu „acuzațiile de abuz sexual prelungit avut în copilărie”.

Șoc în școlile din Anglia: Mii de plângeri cu privire la abuzuri sexuale

Părinții fetelor au declarat cu privire la moartea lui Chris că „nu au nicio îndoială” că s-a produs abuzul – și că a fost „rădăcina problemelor de sănătate mintală ale lui Chris”. Tot ei au menționat și că, după moartea surorii ei, adolescentei i-a fost „incredibil de greu” să își revină și să lupte în continuare pentru dreptate.

„A fost o situație extrem de tragică în care a decis să-și ia viața și să meargă să fie cu sora ei geamănă. Așa cum ar înțelege oricine are un frate, au fost cele mai bune prietene și cei mai răi dușmani, toate în același timp. Erau extrem de loiale una față de cealaltă. Se susțineau una pe cealaltă de fiecare dată când una era în suferință, se sprijineau reciproc în moduri în care nimeni altcineva nu putea” a povestit tatăl.

Chris avusese prima tentativă de sinucidere în mai 2016, încercând să ia o supradoză și se auto-vătămase, ceea ce mama a crezut ulterior că este relevant pentru presupusele abuzuri.

A fost trimisă la Serviciile de sănătate mintală pentru copii și adolescenți (CAMHS), unde a făcut terapie cu un specialist. Atunci a mărturisit că a fost batjocorită în nenumărate rânduri.

A încercat să își pună capăt zilelor în timp ce se afla la școală, dar cumva s-a răzgândit. Intenția extremă însă a dus la internarea ei la clinica de sănătate mintală The Darwin Center din Fulbourn, Cambridgeshire.

În seara în care Chris a murit (ianuarie 2019), fusese lăsată în afara secției pentru o țigară, dat fiind faptul că fumatul nu era permis în interiorul instituției. A plecat la ora 18:30, dar la 18.50 personalul medical a sesizat faptul că nu s-a mai întors.

Ancheta este în curs și se preconizează că va continua până săptămâna viitoare când va avea loc procesul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Revoltă violentă în Țara Galilor. Mașini incendiate, case distruse

Cetățenilor europeni cu „settled status” li se poate refuza intrarea în Marea Britanie. „Un simplu funcționar de la frontieră îți poate suspenda drepturile”