Menu

Dragnea și Tudose recunosc: Românii emigrează din motive economice



Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit marţi 29 august, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, şi despre emigraţia românilor, între alte subiecte.

Emigraţia românilor, plecarea forţei noastre de muncă, a milioane de români care au părăsit ţara până în decembrie 2016 are cauze economice, oamenii au plecat să caute bunăstare, iar faptul că nu au găsit-o în ţara noastră a făcut din România a treia ţară de pe Glob în ordinea creşterii procentului de migraţie”, a spus Liviu Dragnea.

Pentru oprirea migrației, singura soluție este dezvoltarea economică. «Prioritatea noastră numărul unu este economia. România are nevoie de o creştere economică sustenabilă ca de aer. Fără progrese majore aici, toate celelalte planuri de creştere şi dezvoltare se poticnesc”, a spus Liviu Dragnea.

Și premierul Mihai Tudose a avut un mesaj despre românii plecați din țară.  “Știu că este greu în străinătate și nu de bine ați plecat din țară, dar mă bucur că sufletul și gândul vă este tot în România. Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregătiți în toate domeniile, dar mai ales în domeniul sănătății, unde am demarat o amplă campanie pentru a remedia problemele sistemice”.

Tudose a declarat, pe pagina sa de Facebook, răspunzând întrebărilor adresate de o familie de români plecați la muncă în afara țării, că experiența și cunoștințele lor acumulate în străinătate de astfel de români sunt bine primite în România.

“Am convingerea că românii aflați la muncă peste granițe au de ce să se întoarcă acasă, iar experiența și cunoștințele acumulate în străinătate sunt bine primite în domeniile dumneavoastră. Vă așteptăm cu drag înapoi acasă și avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună!”, afirmă șeful Guvernului.

Până la oprirea emigrației, misiune imposibilă pe termen scurt, guvernul încearcă să îi ajute pe cei plecați, printr-o campanie de informare. Executivul a început în luna august campania de informare “Informare acasă! Siguranţă în lume!“, destinată românilor care doresc să muncească, să studieze şi să locuiască în afara graniţelor ţării.

Campania îşi propune să informeze asupra drepturilor pe care persoanele care vor să se stabilească în afara graniţelor le au în ţările membre UE, precum şi asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. De asemenea, vor fi informaţi în legătură cu siguranţa la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecţia faţă de abuz şi exploatarea prin muncă sau orice alt tip, susţinerea accesului nediscriminatoriu al lucrătorilor români pe piaţa muncii, precum şi numerele de urgenţă în caz de necesitate.

Campania de informare a început cu un proiect pilot în judeţele Botoşani (9 august), Suceava (10 august) şi Neamţ (11 august) şi va continua şi-n alte regiuni ale ţării.

Ce drepturi ai dacă muncești în Marea Britanie și unde poți reclama încălcarea acestora

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version