in

Dublin. Pretindea că strânge bani pentru caritate. A furat bijuteriile de familie ale unui cuplu de 80 de ani


 O tânără română care pretindea că strânge bani pentru o fundație caritabilă a sustras bijuterii de 10.000 de euro din casa unor bătrâni după ce a cerut să folosească baia.

Carmen Nicolae, în vârstă de 20 de ani, a pledat vinovată la Curtea Penală din Dublin pentru un furt comis în octombrie 2015. Tânăra mai are cinci condamnări anterioare pentru furt și fraudă.

Românca i-a spus bătrânului de 84 de ani care a răspuns la ușă că este spaniolă și colectează bani pentru lupta împotriva foametei din Africa. Acesta, de bună credință, a contribuit cu cinci euro. Carmen i-a cerut să folosească toaleta și omul a fost de acord, scrie independent.ie.

Românca a intrat nestingherită în casă, iar după un timp a mulțumit și a plecat. La un timp după aceasta, soția bărbatului a descoperit că i-au dispărut bijuterii de 10.000 de euro dintr-o cutie pe care o avea în dormitor.

Printre bijuteriile furate erau un inel de logodna cu diamante, o brățară, lanțuri de aur, un inel, cercei și brățări. Bijuteriile fuseseră strânse de-a lungul anilor și aveau o valoare sentimentală imensă pentru cuplu. Niciuna dintre ele nu a fost recuperat.

Românca a fost prinsă datorită unei amprente pe care o lăsase pe cutie. Ea a spus că a vândut obiectele în centrul orașului.

Carmen Nicolae își va primi pedeapsa în luna decembrie.

VIDEO – Le luau ochii vânzătorilor cu metoda „ Maradona ”. Cum au furat doi români bijuterii de 24.000 de lire sterline

Opt români au furat bijuterii de peste un milion de lire sterline

 
Londra. O traficantă de droguri albaneză își luase identitate românească

Inundație masivă în Harrow. 100 de persoane evacuate, autobuzele și-au schimbat ruta