in

Dublin: Român ucis de un adolescent de 17 ani pentru un telefon mobil

Un adolescent de 17 ani din Dublin, Irlanda, este acuzat că a ucis în bătaie un român de 39 de ani pentru a-i fura telefonul mobil.

Potrivit poliției pe 14 septembrie anul trecut, Claudio Robu a fost găsit întins pe jos, într-o baltă de sânge.

Poliția fusese alertată de colegul de cameră al adolescentului dintr-un centru de îngrijire pentru tineri. Acesta a povestit cum inculpatul a venit la el și i-a spus că a atacat pe cineva pe stradă și i-a luat telefonul mobil.

Martorul a spus apoi că colegul său de cameră l-a dus pe drumul unde zăcea Robu. El a spus că a văzut acuzatul cum l-a mai lovit de câteva ori pe omul întins la pământ, până când acesta a rămas fără suflare.

Cei doi s-au întors apoi în locuință, unde acuzatul s-a spălat de sânge și și-a schimbat hainele, după care a plecat din nou.

Colegul lui a fugit apoi la prima stație de poliție unde a spus ce a văzut.


Adolescentul care avea 16 ani în momentul crimei a pledat vinovat luna trecută pentru uciderea cetățeanului român Claudio Robu, pe 14 septembrie, 2020.

La audieri avocatul acuzatului a spus că tatăl acestuia a murit când era tânăr. Mai târziu, mama sa l-a lăsat în grija tatălui vitreg, care l-ar fi agresat.

ȘOCANT! Băiat de 13 ani, omorât de alți adolescenți pentru 154 de lire sterline. Prietena lui pusese o recompensă pe Snapchat pentru uciderea lui

Apoi, el a stat la mai multe case de plasament, înainte de a ajunge la o unitate de îngrijire pentru tineri din Dublin, cu câteva săptămâni înainte de atacul asupra românului Claudio Robu.

Potrivit avocatului, clientul său este „incapabil să folosească limbajul pentru a-și exprima emoțiile și nu poate identifica sau articula multitudinea de emoții pe care le-a suprimat de-a lungul a 17 ani de neglijare”.

„El nu poate articula pierderea sau singurătatea sau respingerile pe care le-a trăit, singurul limbaj de care dispune pare să fie mânia”, a spus apărătorul.

Raportul psihiatric arată că adolescentul a descris cum va „păstra totul în interior și apoi va exploda când va fi împins la limită”.
Southampton. Un român și-a scos penisul la angajații unui magazin, după care a rănit un polițist

IMAGINI ȘOCANTE în Londra: Bărbat ucis pe stradă, în fața unei fetițe de 6 ani