in

Dublin. Români implicați într-o escrocherie on-line de peste un milion de euro

O bandă de români implicată într-o schemă de înșelătorie on-line a cărei pagubă este estimată la peste un milion de euro a fost destructurată de poliția irlandeză.

Polițiștii au arestat un român în timpul unor percheziții care au avut loc la trei proprietăți din Dublin, scrie Irish Mirror.

Poliția spune că grupul face parte dintr-o rețea de înșelătorie on-line care implică o operațiune masivă de spălare a banilor care opera în Irlanda, dar și în alte țări.

Ofițerii eu confiscat de la suspecți laptopuri, telefoane și laminatoare și au declarat că în operațiune au fost implicate și instituțiile Europol, Eurojust, precum și alte forțe de poliție din UE.

Infractorii vindeau on-line bunuri care însă nu erau livrate.

Un purtător de cuvânt al Poliției Irlandeze a declarat: „Banii erau apoi spălați prin conturi înființate în Irlanda pe nume false. Se estimează că numai în ultimul an au fost spălate 1,5 milioane de euro. În cadrul acestei investigații au fost făcute arestări în Finlanda și Irlanda.”

De asemenea, au fost confiscate pașapoarte false, detalii privind conturi bancare false, echipamente suspecte că ar fi fost utilizate în fabricarea pașapoartelor false și o sumă mare de bani.

Trei români „inventivi”. Se dădeau drept polițiști în centrul Londrei și goleau portofelele turiștilor
O româncă și-a anunțat candidatura pentru Senatul din California: «America în aceste vremuri se îndreaptă spre socialism»

Trimiți pachete în România? Iată trei criterii de care trebuie să ții cont când alegi firma de transport