Cazurile de gonoree, o boală cu transmitere sexuală, sunt în creștere în Anglia, determinând oficialii din domeniul sănătății să avertizeze oamenii să practice sex în condiții de siguranță, folosind prezervativul.
Numărul cazurilor a crescut cu 5%, cu 70.936 de noi cazuri diagnostice de gonoree în 2019, arată un raport al Public Health England.
Odată cu creșterea rezistenței infecției la antibiotice, cifrele sunt „îngrijorătoare”, iar acest lucru le face mai greu de controlat.
Bărbații care au relații sexuale cu bărbați și heterosexuali determină răspândirea infecțiilor cu gonoree, numărul de cazuri crescând cu 26% din 2018, se arată în raport.
Gonoreea este cauzată de bacterii care se găsesc de obicei la evacuarea din penis și în lichidul vaginal.
Poate infecta intrarea în uter, rect și, uneori, gâtul sau ochii.
Marea Britanie, pe primul loc la consumul de cocaină și la numărul bolnavilor de gonoree
Infecția se transmite ușor între oameni prin sex vaginal, oral sau anal neprotejat.
Simptomele sunt adesea eliminarea unui lichid de culoare verde sau galbenă din vagin sau penis, durere la urinare și, la femei, sângerare între perioadele menstruale – dar unele persoane nu au deloc simptome.
Dr. Hamish Mohammed, șeful departamentului de boli cu transmitere sexuală la Public Health England, a declarat că infecțiile cu transmitere sexuală ar putea avea „consecințe grave asupra sănătății – atât a dumneavoastră, cât și a partenerilor sexuali actuali și viitori”.
El a adăugat: „Am văzut că gonoreea a devenit mai rezistentă la antibiotice și ne așteptăm să vedem în viitor și alte cazuri de gonoree rezistentă la antibiotice, care va fi o provocare pentru profesioniștii din domeniul sănătății.”
Dr. Mohammed a spus că utilizarea corectă a prezervativelor cu toți partenerii sexuali este „cea mai bună apărare împotriva tuturor ITS”.
Tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani sunt afectați cel mai mult de bolile cu transmitere sexuală, arată BBC.
Chlamydia este cea mai frecvent diagnosticată boală cu transmitere sexuală, reprezentând aproape jumătate din toate infecțiile. Cazurile au crescut cu 5%, din 2018 până în 2019, ajungând la 229.411 infecții.
Multe clinici de sănătate sexuală oferă teste online, ceea ce înseamnă că oamenii pot comanda de pe site-urile web, le pot lua acasă și apoi le pot trimite pentru rezultatele care le sunt trimise prin poștă sau prin SMS.
Caz șocant în Spania: 7 fotbaliști tineri au fost ținuți în captivitate și abuzați sexual