După varianta indiană, Regatul Unit se confruntă acum cu tulpina thailandeză a coronavirusului

O nouă variantă a coronavirusului este în curs de investigare în Marea Britanie, pe lângă pericolul răspândirii tulpinii indiene.

Oficialii din domeniul sănătății au confirmat că o variantă detectată pentru prima dată în Thailanda a fost găsită în Marea Britanie – dar nu era clar dacă este mai infecțioasă sau mai periculoasă.

Public Health England (PHE) a declarat că varianta a fost importată din Egipt – o țară de pe lista galbenă din Marea Britanie, scrie Metro.

Au fost găsite până acum 109 cazuri ale variantei C.36.3 – iar oamenii de știință vor efectua teste pentru a determina dacă aceasta ar putea fi o „variantă îngrijorătoare”.

Oficialii au declarat că varianta este „împrăștiată în toată țara”, dar nu au dezvăluit unde au fost găsite cazurile.

Ridicarea tuturor restricțiilor din Anglia ar putea fi amânată. Boris Johnson: „Este posibil să trebuiască să așteptăm”

Într-o declarație publicată pe site-ul PHE se arată: „În prezent nu există dovezi că această variantă provoacă boli mai severe sau face vaccinurile să fie mai puțin eficiente. PHE efectuează teste de laborator pentru a înțelege mai bine impactul mutațiilor asupra comportamentului virusului. Se vor întreprinde toate intervențiile adecvate de sănătate publică, inclusiv urmărirea suplimentară a contactelor și testarea țintită.”

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a confirmat că până la trei sferturi din cazurile noi ar putea fi acum declanșate de varianta indiană, care este de așteptat să depășească varianta Kent ca tulpină dominantă.

Un om de știință, profesorul Neil Ferguson, a avertizat că redeschiderea din 21 iunie se află acum în pericol după creșterea cazurilor datorate variantei indiene.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 2]

Regatul Unit, pe LISTA ROȘIE de călătorie a României, de la 1 iunie. Ce reguli se schimbă pentru cei care călătoresc în țară

Marea Britanie se află în cel de-al treilea val de COVID