in

Echipa turcă Basaksehir cere interdicție pe viață pentru arbitrul Colțescu, acuzat de rasism

Președintele echipei de fotbal Istanbul Basaksehir cere interzicerea pe viață oficialului român acuzat că a făcut o remarcă rasistă la meciul din Liga Campionilor împotriva Paris Saint-Germain.

Arbitrul Sebastian Colțescu l-a descris pe antrenorul asistent din Camerun al echipei Basaksehir, Pierre Webo, ca fiind „negru”, în limba română, la jocul de marți, 8 decembrie, de la Paris.

„Acest tip de arbitru ar trebui să fie interzis pe viață”, a declarat președintelui Basaksehir, Goksel Gumusdag, pentru presa turcă. „Ar trebui să fie un exemplu”, a mai spus acesta.

Arbitru român, acuzat de rasism. S-a referit cu expresia ”ăla negru” la adresa unui oficial al unei echipe, la un meci în Franța

Atacantul internațional al lui Basaksehir, Demba Ba, din Senegal, care era pe banca de rezerve a echipei turce, a spus în engleză: «Când pomenești de un tip alb, nu spui niciodată „acest tip alb”, doar spui „acest tip”, atunci de ce atunci când pomenești despre un tip negru spui „tipul acesta negru?”»

Meciul mai avea 14 minute când meciul a fost oprit și jucătorii iar jucătorii au ieșit de pe teren. UEFA a promis o „investigație aprofundată” asupra incidentului.


Partida s-a reluat, miercuri, cu jucători purtând tricouri anti-rasism, iar PSG a câștigat cu 5-1.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brexit FĂRĂ ACORD: Boris Johnson nu s-a întors cu vești bune de la Bruxelles. Marea Britanie se pregătește intens pentru o ieșire fără acord din UE

Tragedie fără margini: Doi copii de trei și șapte ani, uciși într-un incendiu în Cambridge