in

El Chapo al României. Un cioban din Rădăuți, maestrul evadărilor din închisorile germaneGheorghe Axane (46 de ani), un cioban din Rădăuţi, judeţul Suceava, este dat în urmărire internaţională de aproape 15 ani  după ce a comis mai multe jafuri pe teritoriul Germaniei, scrie Adevărul.

Românul a fost prins în mai multe rânduri, fiind încătuşat şi băgat după gratii, însă de fiecare dată el a reuşit să evadeze.

A fost condamnat în Germania la 13 ani de închisoare. Suceveanul a fost capturat în 2004 şi introdus într-un penitenciar, însă a evadat, fiind supranumit de către jurnaliştii nemţi „regele evadărilor” pentru că a reuşit să scape în alte două rânduri după ce a fost încarcerat.


Pentru a putea scăpa din închisorile în care era închis, Gheorghe Axane spărgea practic pereţii celulei, după care se făcea nevăzut.

Suceveanul s-ar fi folosit de mai multe acte false pentru a se putea deplasa prin Europa. În 2014, a apărut un zvon cum că Axane s-ar ascunde într-o pădure din Germania, însă poliţiştii nu au reuşit să pună mâna pe el.

Martorii care l-ar fi văzut pe „regele evadărilor” susţineau că şi-a lăsat barbă pentru a nu mai fi recunoscut.

Axane este originar din Rădăuţi, unde se ocupa cu păstoritul oilor. În urmă cu 20 de ani, individul a fost arestat, fiind acuzat că făcea parte dintr-o grupare de bandiţi români, specializată în jafuri.

Pentru faptele sale, magistraţii germani l-au condamnat la 13 ani de închisoare şi l-au băgat după gratii. În dimineaţa zilei de 21 august 2004, Axane a reuşit să evadeze din închisoarea din Mannheim în care era încarcerat.

Suceveanul care era singur în celulă a făcut o gaură în perete şi a reuşit să scape. Acesta a fost observat de gardieni, în timp ce sărea gardul penitenciarului, asupra lui fiind trase mai multe focuri de armă. Unul dintre gloanţe l-a atins pe Axane pe zidurile închisorii fiind găsite apoi urme de sânge.

Evadatul a reuşit să fugă în pădurea din apropierea penitenciarului şi să scape de poliţiştii porniţi pe urmele sale. Evadatul a fost căutat cu ajutorul câinilor de urmă şi a elicopterelor, însă fără succes.

Autortităţile germane au pus la vremea respectivă o recompensă de 5.000 de euro pe capul său, însă nu au reuşit să obţină nicio informaţie utilă care să ajute la prinderea fugarului.

Gheorghe Axane a evadat pentru prima dată în vara anului 1997, fiind prins după aproape doi ani de zile la graniţa cu Cehia. În toamna anului 1998, el a fost readus în Germania, însă în primăvara anului 2000, suceveanul a scăpat din nou de după gratii.

Axane a fost capturat tocmai în Statele Unite ale Americii, de unde a fost extrădat şi introdus în închisoarea de maximă securitate de la Mannheim.

Deşi gardienii stăteau cu ochii pe el, el a reuşit să scape din nou de după gratii, fără a mai fi prins până în prezent. Conform autorităţilor germane, Gheorghe Axane a folosit în tot acest timp cel puţin şapte identităţi false pentru a reuşi să scape de lege.

Sursa: Adevărul

Vinovat de viol și jaf, un român va face ani grei de pușcărie în Marea Britanie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ce pregătesc britanicii după Brexit: Nu intri în țară dacă nu ai loc de muncă. „Românul să fie egal cu indianul și cu ugandezul”

Șeful Clanului Sportivilor, Adrian Preda, lăsat liber în Marea Britanie: „În România este supus unui tratament degradant”