in

Escroacele românce care jefuiau bătrâni, prezentându-se ca voluntare pentru o organizațe de caritate, au fost trimise la închisoare


Falsele lucrătoare la o organizație de caritate pentru surzi, două românce care reușeau să intre în casele bătrânilor și să-i jefuiască, au fost condamnate la închisoare, a anunțat poliția din North Yorkshire.

Cele două false voluntare, Monica Lilly, în vârstă de 20 de ani și Daniela Stoica, în vârstă de 21 de ani, mergeau din ușă în ușă, căutând persoane vulnerabile.

Monica Lilly

Cele două aveau documente false, cu care intra în casele victimelor lor, unde foloseau diferite tertipuri, inclusiv să ceară un pahar cu apă sau să meargă la toaletă, pentru a controla dacă sunt lucruri de valoare în casă.

În unele cazuri, victimele au descris modul în care se prezentau cele două: Stoica pretindea că e surdă, pentru a da credibilitate înșelăciunii.

Daniela Stoica

Au fost prinse după ce ofițerii au primit un denunț despre două femei din zona Tadcaster, care erau suspectate că ar fi implicate în furturi cu modalitatea distragerii, care vizează victime vulnerabile.

Cele două au fost localizate la scurt timp după denunț, potrivit descrierilor oferite de victime, găsindu-se asupra lor bijuterii, numerar, și o „fișă de donație” cu detalii ale celor care au donat. Femeile au fost arestate.

Lilly, din Brook Avenue, Manchester și Stoica din Fitzroyd Drive, Harehills, s-au declarat vinovate pentru infracțiunile pentru care tribunalul le-a judecat, infracțiuni comise între 20 august și 23 august a acestui an în Tadcaster, Selby, Boston Spa și Pontefract.

Amândouă au fost condamnate săptămâna trecută, la Leeds Crown Court, pentru patru ani și două luni de închisoare pentru comiterea a șase jafuri și pentru zece acuzații de fraudă.

Comentând sentința, detectivul ofițer de investigații, Paul Carey, de la centrul de investigații al poliției din North Yorkshire, a declarat:

„Stoica și Lilly le-au prădat pe victimele în vârstă, nu numai intrând cu înșelătorie în casele lor pentru a le fura bani și obiecte cu valoare sentimentală, ci luându-le și liniștea sufletească, făcându-le să se simtă în nesiguranță în propriile case.

Nu este de mirare că unii dintre cei vizați de ele au rămas acum cu un viitor de îngrijorare pentru oricine vine la ușa lor.

Sper că această sentință le oferă victimelor puțină siguranță, acum că Stoica și Lilly sunt în spatele gratiilor”.

Poliția a făcut un apel la persoanele vârstnice, să nu deschidă oricui, să se asigure de identitatea celor care vin la ușa lor, să folosească mereu lanțul de la ușă și să încuie mereu ușile, chiar când sunt acasă.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Iohannis promite mai mulți parlamentari în Diaspora: «Avem un milion de votanţi, trebuie să fie mai bine reprezentați”

Ipswich: Un român de 19 ani are zeci de amenzi de parcare cu toate că nu deține nici mașină și nici permis