in

Escrocherie în Marea Britanie. Și-au trimis mașinile în România, dar acum le caută prin parcările din Anglia


Zeci de români din Marea Britanie au fost păcăliți de compatrioţi care le-au promis că le transportă mașinile în România.

Un grup de escroci români a reușit să păcălească numeroși români din UK, anunță Știrile ProTV. Aceștia au ajuns în situația disperată de a-și căuta mașinile pe străzi, în parcări și pe rețelele sociale.

Cu toții acuză că au fost păcăliți de niște escroci români, pe care i-au plătit să le transporte autoturismele în România. Indivizii le-au luat banii, însă le-au abandonat mașinile în orașe din Anglia.

Atât polițiștii englezi, cât și cei români anchetează cazul.

Una dintre victime este Radu, care a plătit 550 de lire ca mașina să îi fie trimisă în România, pe o platformă. De când a aflat că a fost păcălit, își caută autoturismul prin orașul Doncaster din nordul Angliei. „Am primit mesaj că mașina e abandonată. Acum nu am decât să o caut și să sper că o găsesc. Am căutat și pe Facebook.”, a declarat Radu.

Pe Facebook, Radu a descoperit că nu este singurul păcălit. Alți zeci de oameni care locuiesc în Marea Britanie spun că sunt în aceeași situație. Unii și-au luat liber de la seviciu ca să își caute mașinile.

„I-am dat mașina și nu a mai răspuns. îmi trimitea doar mesaj, apoi mi-a spus că a abandonat-o. Am făcut deja plângere la poliție.”, a declarat și Vlad, român din Anglia.

Unul dintre bărbații căruia i-au fost predate mașinile a declarat că nu are nicio vină, pentru că el ar fi fost doar șoferul. Îl acuză pe alt român că ar sta în spatele escrocheriei. „Să meargă la poliție, eu nu am nicio treabă.”, a declarat șoferul platformei.

„Aveți de gând să dați banii înapoi?”, este întrebat de reporter. „Nu, mai are să îmi dea o mie de lire. Eu am muncit, am dormit în mașină.”, a răspuns șoferul.

În Anglia, polițiștii au început cercetările și i-au chemat pentru început, la audieri, pe șoferii păgubiți. Și în România au fost depuse plângeri. La Roman și Buzău, polițiștii au început verificările.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Fosta șefă a Ambulanței Gorj, emigrată în Anglia: «Principalul motiv a fost acela de a le da o şansă copiilor mei, să-şi schimbe viitorul şi să trăiască într-o altfel de societate»

Iohannis promite mai mulți parlamentari în Diaspora: «Avem un milion de votanţi, trebuie să fie mai bine reprezentați”