in

Este oficial: Românii vor putea merge fără viză în Canada

Guvernul României salută decizia Guvernului Canadei de a elimina complet vizele pentru cetățenii români începând cu 1 decembrie 2017. Această decizie se regăsește în declarația Summitului UE-Canada și confirmă eforturile depuse de Guvernul României pentru a ajunge la acest rezultat.

În urma discuțiilor intense din ultimele luni între cei doi Prim-miniștri, Dacian Cioloș și Justin Trudeau, Guvernul Canadei a confirmat angajamentul de elimina total regimul de vize pentru toți cetățenii români, începând cu 1 decembrie 2017, după o primă etapă de liberalizare parțială de la 1 mai 2017.

Este un moment important pentru România, nu doar pentru că se deschide accesul românilor la beneficiile Tratatului comercial între Uniunea Europeană și Canada (CETA), dar și pentru că se elimină ultima discriminare existentă pentru cetățenii români față de ceilalți cetățeni europeni în chestiunea circulației fără bariere pe teritoriul Canadei. Consider, de asemenea, că această liberalizare a regimului vizelor va crea oportunități importante pentru oamenii de afaceri români care doresc să dezvolte proiecte cu parteneri canadieni. Îi mulțumesc domnului prim-ministru Justin Trudeau pentru implicarea personală în negocierea acestui obiectiv al României și pentru deschiderea arătată în discuțiile pe care le-am purtat în acest an pe tema liberalizării regimului de vize”, declară Dacian Cioloș, prim-ministru al Guvernului României.

În următoarele luni, oficialii români vor lucra cu omologii canadieni pentru a pregăti o tranziţie de succes la regimul de călătorie fără vize şi pentru a dezvolta aranjamentele în cadrul cărora ţările noastre să colaboreze mai bine în gestionarea oricăror tendinţe negative în domeniul migraţiei, dacă acestea ar apărea, anunță Guvernul României într-un comunicat de presă.Vizita premierului Dacian Cioloș la Ottawa. Foto: gov.ro

CITITI MAI MULT:

Ministrul de Interne britanic recunoaște: „Este posibil să fie nevoie de vize pentru UE”

Europarlamentar român cere ridicarea vizelor pentru Canada, într-o scrisoare adresată premierului canadian

CE nu sancționează SUA și Canda pentru că nu ridică vizele românilor: „Nu este oportun!”

SUA, ultimatum de la UE în problema vizelor pentru români

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se lansează cartea „Din Liverpool în Carpaţi”. Autoarea, britanica Arabella McIntyre – Brown, trăieşte de 6 ani în România

Prinţul Harry se iubeşte cu o actriţă: «Este amorezat mai mult ca oricând»