EXCLUSIVITATE. Au văzut MOARTEA cu ochii. Accident cu 70 de români în Ungaria. Șoferul a adormit la volan și a intrat pe contrasens

70 de pasageri români care se îndreptau spre Spania într-un autocar al firmei Tabita Tur, din Bistrița, au trecut prin momente de groază în Ungaria. Se pare că șoferul a adormit la volan și a intrat pe contrasens după ce a rupt bariera metalică dintre sensurile de mers.Sâmbătă, 21 iulie, în jurul orei 23.30, la câteva ore de la ieșirea din România, autocarul a intrat pe contrasens și a acroșat bara despărțitoare de pe autostradă. Norocul a fost ca din sens opus să nu vină în acel moment nicio mașină. Potrivit unui martor care se afla în autocar, bara a străpuns autocarul și a intrat pe o lungime de 11 metri printre scaune.

„A fost un coșmar. Fum, lumea țipa, urla. Bara a intrat 11 metri printre scaune, dacă era mai sus ne omora”, a declarat Mihai Sabaila Petre, consilier onorific la cabinetul senatorului Viorel Badea, care se îndrepta spre Mardid, la bordul acelui autovehicul.


„De la două noaptea, până a doua zi la 12, nu a sunat nimeni de la firmă. Nu ne-a întreabat nimeni dacă suntem bine. Eu am fost rănit, mi s-a smuls o unghie, am fost dus la spital. Am sunat la Ambasada României din Madrid, care ne-a direcționat la consulatul din Ungaria. Am vorbit cu consulul general din Ungaria. Mi-a spus că vrea să discute cu șoferul. Acesta nu a vrut să dea nicio informație. Consulului i s-a spus de la firmă că sunt trei șoferi, de fapt erau doar doi”, a mai declarat Petre. „Mint autoritățile că sunt trei șoferi, de fapt sunt doar doi”, a continuat acesta.

Potrivit lui Sabaila Petre, șoferul ar fi adormit la volan, iar până la Brescia a condus al doilea șofer, care era deja obosit, fiind cel care fusese la volan în România.

Pasagerii au fost transportați cu mașinile poliției ungare la autogară, unde au stat până a doua zi. Printre pasageri erau și câțiva copii, de 7-8 ani.

„Am sunat la reprezentantul firmei din Madrid, care ne-a spus să luăm legătura cu firma din Bistrița”, a mai declarat interlocutorul nostru. Potrivit acestuia, oamenii au stat cu frică până în Italia întrucât știau că șoferul era deja obosit din cauză că fusese la volan și în România și nu apucase să se odihnească.

Autocarul trebuia să ajungă luni dimineață în Spania, însă la ora 12.00 era abia în Franța, la 100 de kilometri de Toulouse.

„Suntem nemâncați și nedormiți, nimeni de la firmă nu a vrut să ne asculte, nu am primit nici măcar un pahar cu apă. Mie mi s-a spus de la autocar că trebuie să îmi schimb pansamentul des, însă nu am cum, iar piciorul mi s-a umflat”, a mai spus Sabaila Petre.

Vom reveni cu informații și imagini în exclusivitate de la locul accidentului.

Români dintr-un autocar Atlassib, jefuiți în Slovenia. «Șoferii mână în mână cu hoții»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

PACT: PSD s-a infiltrat în mitingul Diasporei. Reprezentant PACT: Notificarea a fost depusă pentru a fi respinsă

UE cere un nou referendum în Marea Britanie pentru extinderea negocierilor