Menu
in

Familia Drăgoi aducea sclavi din România și îi exploata în Londra. Victimele stăteau în condiții inumane în case închiriate de ticăloși

Zeci de români trăiau în condiții inumane, ținuți în sclavie de familia de infractori Drăgoi care își ademenea victimele în Marea Britanie, cu promisiunea că vor lucra în construcții.

Cei 26 de muncitori erau ținuți într-o singură casă de către membrii familiei Drăgoi, scrie Daily Mail.

Victimelor li se spusese că vor câștiga 50 de lire sterline pe zi, dar erau înghesuite în case din estul Londrei conduse de „șeful” Vasile Drăgoi, în vârstă de 62 de ani, și familia sa, care le rețineau salariile și le prezentau facturi false.

Victimelor li se luau actele și erau amenințate de capul familiei Drăgoi

Infractorii le țineau actele de identitate, iar oricine contesta era amenințat de Vasile și fiul său.

Procurorul a declarat instanței că Vasile era capul familiei și conducea banda infracțională.

El a spus: „Declarațiile martorilor se referă la el ca pe șeful cel mare care dădea ordine altora din cadrul grupului. Din dovezi reiese că el a avut un rol principal în recrutarea de persoane și a aranjat călătorii din România în Marea Britanie.”

Familie de români infractori: Aduceau români în Marea Britanie și îi transformau în sclavi

Procurorul a adăugat că familia conducea o rețea de companii de construcții, o singură firmă care a generat 675.000 de lire sterline între anii 2016 și 2018.

„Faptele au fost făcute cu premeditare”, a continuat anchetatorul. „A existat recrutare sistematică de muncitori în România, călătorii aranjate, locuințe pentru victime”, a spus acesta.

Victimele erau găzduite claie peste grămadă în proprietăți de pe Dickens Road, Forest Gate și pe Ladysmith Avenue și Mitcham Road din East Ham, estul Londrei.

Vasile, din Derbyshire; Marian Podianu, din Upton Park Road, East Ham; Florinel Drăgoi, tot din East Ham; Ion Drăgoi din East Ham și soția sa Ciocodan, din East Ham, au fost toți condamnați pentru conspirație la aranjarea sau facilitarea deplasării unei alte persoane în vederea exploatării, în perioada 1 ianuarie 2017 – 20 octombrie 2017.

De asemenea, au fost condamnați pentru conspirație în vederea transformării bunurilor infracționale în perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2017.

Judecătorul urmează să anunțe pedepsele pentru membrii familiei Drăgoi marți, 12 aprilie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 12 In medie: 4.4]
Exit mobile version