in

Fără Dumnezeu. Patru români se specializaseră în furturi de la biserici din Anglia

Patru români sunt acuzați că au furat plumb de pe clădirile bisericilor din Anglia. Ultimul dintre ei a apărut la Lincoln Crown Court.

Potrivit Grantham Journal, Mihai Bîrțu, în vârstă de 23 de ani, a fost acuzat de 21 de infracțiuni de furt după ce, alături de alți trei conaționali a sustras plumb de pe clădirile unor biserici din Anglia.


Bîrțu, cu domiciliul în Evesham, a fost reținut de poliție în iulie și arestat preventiv după ce s-a prezentat la Curtea Magistratului din Nottinghamshire.

Cazul său a fost transferat la Lincoln Crown Court, unde a apărut prin video-link, ajutat de un interpret român.

El este unul dintre cei patru bărbați care au fost arestați după o anchetă comună a mai multor secții de poliție din Anglia, pentru furturi de plumb din biserici.

Printre zonele cele mai afectate de furturi s-au numărat Lincolnshire, Cambridgeshire, Somerset și East Yorkshire.

Un român fura plumbul de la acoperișurile bisericilor din Norfolk. Deportat după ispășirea sentinței

Ceilalți trei au pledat deja vinovați pentru furturi și vor fi condamnați la Lincoln Crown Court, pe 9 octombrie.

Aceștia sunt Paul Buică, 25 de ani, din George Street, Birmingham; Constantin Moțescu, 32 de ani, din Stebbings, Sutton Hill, Telford și Laurențiu Sucea, 38, din George Street, Birmingham.

Printre acele biserici vizate de cei patru români în zona Grantham s-au numărat St. Nicholas, din Normanton și St. Andrew, din Billingborough. Alte biserici din Lincolnshire au fost St. Lawrence, în Tallington, St. Mary și St. Nicholas la Wrangle, St. Swithins la Baumber și St. Bartholomew la Covenham St Bartholomew.

Toate infracțiunile au avut loc între mai 2018 și martie anul acesta.

În 2019, Poliția Lincolnshire a înființat o echipă dedicată care să lucreze cu Dieceza de Lincoln după o creștere a cazurilor de furt de plumb.

Inspectorul șef Phil Vickers a declarat: „În cursul anului 2019, poliția din Lincolnshire a lucrat cu eparhia Lincoln și cu mai multe biserici din comitat, oferind sfaturi specifice pentru 53 dintre ele, precum și îndrumări mai largi pentru a preveni ofensarea, pe lângă câteva sute de vizite la fața locului care au avut loc au fost efectuate anterior.”

Impactul acestor infracțiuni depășește cu mult costul materialelor sustrase. Astfel, pe lângă furtul plumbului, s-au produs pagube mari la structura clădirilor unde apa a pătruns în timpul ploilor.Londra: UE dă undă verde tranzacțiilor în moneda euro după tranziția post-Brexit

Anglia: Amenzi uriașe pentru nerespectarea carantinei. Poliția va face controale aleatorii

Anglia: Amenzi uriașe pentru nerespectarea carantinei. Poliția va face controale aleatorii