Femeile sunt mai rezistente la Covid-19 decât bărbaţii, spun cercetătorii

Femeile sunt mai rezistente la Covid-19 decât bărbaţii! Coronavirusul poate infecta pe oricine, tânăr sau bătrân, dar în cazul bărbaților în vârstă riscul să se îmbolnăvească grav și să moară este de două ori mai mare decât în cazul femeilor de aceeași vârstă, arată un studiu citat de New York Times.

Bărbații nu doar că se infectează mai ușor cu noul coronavirus, dar ajungă să aibă forme mai grave ale bolii.

„Ceea ce am descoperit este că bărbații și femeile dezvoltă diferite tipuri de răspuns imun la Covid-19”, a declarat autorul principal al studiului, prof. Akiko Iwasaki de la Yale, Statele Unite. Potrivit expertului american, specialist în imunitate, „aceste diferențe pot implica o susceptibilitate crescută a bărbaților la această boală”. Publicat în revista științifică Nature, studiul amintește că „bărbații reprezintă 60% din decesele cauzate de Covid-19 în lume”.

Studiul atrage atenția asupra particularităților sangvine al femeilor. Conform noului document, acțiunea limfocitelor T (care ucid celulele infectate și sunt astfel responsabile pentru o componentă a răspunsului imun) a fost mai puternică la femei decât la bărbați în rândul pacienților examinați. Și spre deosebire de bărbați, femeile ar putea dezvolta un răspuns puternic al celulelor T chiar și atunci când erau mai mari.

De partea cealaltă a baricadei, chiar și într-un stadiu incipient al bolii, bărbații au produs, în general, mai multe citokine decât femeile. Acesta nu este însă, neapărat, un lucru bun. Producția excesivă și necontrolată a acestor substanțe duce la ceea ce se numește „furtună de citokine”.

În final, autorii studiului au observat că, la bărbați, un răspuns mai slab al celulelor T a fost un factor agravant pentru boală. Și cu cât bărbații sunt mai în vârstă, cu atât este mai slab acest răspuns. ”Celulele T sau limfocitele T reprezintă limfocite cu un rol central în imunitatea mediată celular. Ele diferă de alte limfocite, cum ar fi celulele B sau celulele NK, prin prezența unui receptor pentru celulele T (TCR), pe suprafața membranei celulei. Ele sunt numite celule T, deoarece acestea se maturizează în timus. Există mai multe subseturi de celule T, fiecare cu o funcție specifică.”, se mai menționează în studiul publicat ieri.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mâncare la jumătate de preț

Mâncare la jumătate de preț. 64 de milioane de mese au fost consumate cu reducere în UK în luna august

în testicule

60 de români de la o fabrică din Marea Britanie, infectați cu Covid. MAE s-a autosesizat