in

Fiul milionarului Adamescu, arestat la Londra în timpul unei conferințe despre mandatul european de arestare

Alexander Adamescu a fost reținut de polițiști la Londra, chiar în timpul unei conferințe în care urma să discute despre cum este folosit mandatul european de arestare drept armă în lupte politice.

Fiul milionarului Dan Adamescu era căutat de luni de zile de procurorii DNA care vor să îl interogheze în legătură cu suspiciuni de fapte de corupție, scrie Digi24.

El a fost ridicat tocmai în baza unui mandat de arestare european emis de Tribunalul București, în timp ce participa,  la o dezbatere pe tema… mandatelor europene de arestare, fiind chiar pe lista celor care trebuia să ia cuvântul.

Și în invitaţia trimisă de organizator, Alexander Adamescu era anunţat ca persoană pe numele căreia există un mandat de arestare european. El fusese invitat în calitate de „cetățean german care se confruntă cu un mandat european de arestare emis de autoritățile din România”.

„A fost depistat de poliţiştii din Londra, seara trecută. Este o activitate care s-a realizat urmare a unui schimb de date şi informaţii între Poliţia Română, DNA şi autorităţile britanice. La acest moment persoana este în custodia poliţiei din Londra. Urmează procedura de extrădare”, a declarat Bogdan Despescu, șeful IGPR, pentru Dig24.

Extrădarea va fi decisă de un magistrat din Marea Britanie, care întâi trebuie să confirme mandatul de arestare.


Alexander Adamescu a primit mandat de arestare în lipsă la începutul lunii mai, într-un dosar disjuns din cel în care tatăl său a fost deja condamnat, se mai arată pe site-ul televiziunii menționate.

În iunie şi în decembrie 2013, Alexander Adamescu l-ar fi ajutat pe tatăl său, Dan Adamescu, să mituiască doi foşti magistraţi de la Tribunalul Bucureşti astfel încât aceştia să de decizii favorabile în dosarele pe care le aveau de analizat în care erau implicate firme controlate de familia Adamescu, spun procurorii DNA. 

Judecătorii care ar fi fost mituiţi de Alexander Adamescu, Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, au fost condamnaţi la trei ani şi patru luni şi, respectiv, patru ani şi şase luni în dosarul în care Dan Adamescu a primit o pedeapsă de 4 ani şi patru luni pentru dare de mită.  Alexander Adamescu le-ar fi dat celor doi judecători 15.000 de euro şi 23.000 de lei.

Dosarul alegerilor din 2014. DNA cere anchetarea fostului ministrul de Externe Titus Corlățean

Apelul UJRP: SOS presa românească, hoţii nu pot fi paznici ai democraţiei

Ex-ministrul de Externe Titus Corlățean, la DNA în dosarul „VOTUL DIN DIASPORA”

Ambasadorul britanic laudă lupta anticorupție: „DNA face o treabă bună”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie poate limita ajutoarele sociale pentru cetățenii UE. DECIZIE a Curții Europene de Justiție

Suporterii echipelor Steaua şi Dinamo s-au luat la bătaie la Paris. Au fost reţinute 9 persoane