in

Fiul scriitorului Andrei Pleșu, aprovizionat cu droguri de un cetățean britanic


Mai multe persoane vor fi audiate în cursul zilei de vineri, 5 aprilie, în dosarul de trafic de droguri deschis după perchezițiile ce au avut loc dimineață, la București și Iași. Pe lista suspecților se află și fiul scriitorului Andrei Pleșu.

Procurorii DIICOT au oferit primele informații oficiale despre ancheta penală în care suspect este Mihai Pleșu, dar și alte persoane din București și Iași. Potrivit anchetatorilor, acuzațiile din dosar ar fi de trafic de droguri de risc și de mare risc în formă continuată. Investigația a debutat pe 17 septembrie 2018, atunci când anchetatorii s-au sesizat că, în Iași, mai multe persoane vând pe piața neagră canabis și comprimate de Ecstasy.

Printre dealeri se afla și o tânără care avea ca rol distribuirea drogurilor în cluburile din oraș, în special în cele cu profil tehno.

„Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, unul dintre suspecții care domiciliază pe raza județului Iași s-a deplasat periodic în municipiul București, de unde s-a aprovizionat, de la un alt suspect în cauză, cu diferite cantități de droguri pe care mai apoi le-a transportat în municipiul Iași, în vederea comercializării.

S-a reținut faptul că suspectul care locuiește pe raza municipiului București a reprezentat principala sursă de aprovizionare cu droguri pentru dealer-ul din județul Iași, acesta întreprinzând totodată demersuri pentru înființarea unei culturi de ilicite de canabis de tip in-door sprijinit fiind în aceste activități și de către concubina sa care cunoștea toate detaliile legate de activitățile infracționale derulate, sprijinindu-l și implicându-se în mod direct prin intermedierea unora dintre tranzacții, suport financiar, comunicarea anumitor aspecte persoanelor din legătura infracțională, aceasta fiind la rândul său consumatoare de droguri”, au precizat procurorii DIICOT.

Surse din anchetă, citate de Adevărul, au precizat că „suspectul din București” ar fi Mihai Pleșu, care, la rândul său, se aproviziona cu droguri de la un cetățean britanic ce era ajutat în această activitate de iubita sa româncă.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate locuri prevăzute cu dispozitive de cultivare și întreținere a plantațiilor (lămpi speciale, cort, ventilatoare, ghivece etc) precum și diferite cantități de cocaină, canabis, Ecstasy, rezină de canabis (hașiș), ciuperci halucinogene, cântare electronice de precizie, grindere pentru mărunțit substanța vegetală.
„Marea Britanie trebuie să SABOTEZE UE”. Un politician britanic declară război celor de la Bruxelles

Chelmsford. Un român s-a masturbat în public timp de 20 de minute