in

Fost soldat britanic, atac asupra unui român: „Du-te înapoi în țara ta. Străini nenorociți!”


James Bridgewood, un fost soldat britanic, își vizita mama bolnavă la un spital din Huddersfiled, pe data de 21 mai.

Potrivit Examiner Live, la un moment dat, o asistentă medicală a anunțat securitatea că Bridgewood devenise agresiv, iar gardianul care a răspuns era de origine română. Acesta a încercat să îl calmeze pe britanic, însă fără niciun rezultat, motiv pentru care a chemat poliția.

Nervos, fostul soldat a sărit la român strigând: „Du-te înapoi la tine în țară”.

Apoi, în timp ce era dus la secție, le-a spus polițiștilor: „Străini nenorociți.”

El a fost încarcerat la închisoarea din Leeds și a pledat vinovat pentru hărțuire, pe 21 iunie.

Bridgewood are condamnări anterioare, inclusiv pentru spargeri, tentativă de efracție, hărțuire, comportament amenințător, încălcarea ordinelor judecătorești și, cel mai recent, atacarea unui ofițer de poliție și deținerea de armă albă într-un loc public.

Avocatul său a declarat că soldatul a fost eliberat medical din armată, după ce a slujit în Afganistan și Irak și acum suferă de tulburare de stres post-traumatic (PTSD).

Bridgewood a fost condamnat la trei luni de închisoare, din care va face jumătate înainte de a fi eligibil pentru eliberare.

Rezultate îngrijorătoare ale unui sondaj în Marea Britanie: rasismul a crescut după votul Brexit
Bani pentru elevii care nu chiulesc: guvernul va plăti elevii cu 10 lei pentru fiecare zi cu prezenţă integrală la şcoală

Cum a ajuns o româncă din America să dețină o avere de peste un miliard de dolari. A emigrat în 1989 și a început de jos