in

Francezii construiesc o tabără umanitară pentru refugiații de la Calais. Le Pen: „Guvernul sacrifică orașul”

Anunțul privind construirea unei „tabere umanitare” în Calais (nordul Franței), unde mii de imigranți trăiesc în condiții mizerabile, i-a atras luni guvernului francez un nou val de critici din partea opoziției de dreapta și a extremei drepte, relatează Agenția France Press, citată de Agerpres.

Premierul francez, Manuel Valls, a anunțat în mod oficial proiectul, programat pentru „începutul lui 2016”, în cursul unei vizite în Calais, unde a fost însoțit de prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Bruxellesul va acorda Parisului un ajutor european de 5 milioane de euro pentru a finanța tabăra, prevăzută să primească 1.500 de persoane, a anunțat Timmermans.

Inițiativa, primită bine de către asociațiile pentru apărarea imigranților, a stârnit însă furia președintei Frontului Național (extrema dreaptă, eurofobă și antiimigrație), Marine Le Pen, care l-a acuzat pe premier că ”sacrifică”, în numele dogmelor UE, Calais.

Din partea opoziției de dreapta, eurodeputata Rachida Dati, fost ministru al justiției în timpul ex-președintelui Nicolas Sarkozy, l-a acuzat la rândul său pe Valls că se face „complicele traficanților” și lansează un apel la imigrație.Primărița din Calais, Natacha Bouchart, membră a partidului Republicanii (LR), formațiunea lui Sarkozy, și-a exprimat însă satisfacția din punct de vedere umanitar, solicitând totodată o compensație economică pentru orașul său.

Calais, unde mii de străini caută să ajungă în Marea Britanie, este unul dintre punctele de staționare a imigranților, în cadrul celui mai mare val de imigrație cu care se confruntă Europa de la cel de-al doilea război mondial, ce suscită puternice dezbateri în mai multe țări membre ale Uniunii Europene.


Candidat UKIP: Românii – niște gunoaie

Cum vor laburiștii să rezolve problema imigrației din Marea Britanie

Un fost ministrul conservator avertizează: „Dacă ieșim din UE vom fi invadați!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se întâmplă la Roma: mașini ROMÂNEȘTI stropite cu benzină și incendiate

Blocați în Eurotunel. Refugiații intră în UK pe acoperișurile trenurilor Eurostar