in

Femeie din UK, victima unei ”fraude romantice”. A pierdut 300.000 de lire sterline

A rămas şi necăsătorită şi cu datorii de 300.000 de lire sterline. O femeie din Marea Britanie a căzut victimă unei fraude romantice. I-a dat 300.000 de lire unui bărbat cunoscut online, crezând că-și vor cumpăra o casă împreună.

În mai 2019, Sophia a început să vorbească cu Aaron pe un site de dating. Ea voia să se căsătorească. Aaron a spus că și el vrea același lucru. Au vorbit mai mult și lucrurile au început să se miște rapid. Sophia a descoperit însă că a rămas și fără partener, și cu datorii de 300.000 de lire sterline, bani pe care i-a trimis bărbatului pe care nu l-a întâlnit niciodată față în față, relatează BBC, conform Digi24.

Acum, femeia spune că a fost victima unei „fraude romantice” și vrea ca aplicațiile de întâlniri să ia mai multe măsuri pentru a preveni astfel de situații.

Privind în urmă, Sophia simte că Aaron i-a spus „multe minciuni” despre viitorul lor.

Ea spune că bărbatul a creat documente ipotecare false și e-mailuri către avocați. El îi vindea un vis, iar ea îl cumpăra – la propriu. Sophia i-a trimis lui Aaron sume uriașe de bani pe care acesta le cerea sub pretextul viitoarei lor case de vis.

Ajutoarele pandemiei – cea mai mare fraudă din istoria Marii Britanii. Românii, printre cei acuzați că au devalizat bugetul regatului cu zeci de miliarde de lire sterline


„Am luat împrumuturi de mii de lire și i-am dat toate economiile mele, care echivalează cu aproximativ 50.000-60.000 de lire sterline. Apoi am împrumutat mulți bani de la familie și prieteni”, a spus ea.

În total, Sophia spune că i-a trimis în jur de 300.000 de lire sterline.

Când Aaron i-a cerut încă 50.000 de lire sterline, Sophia a decis că e momentul să pună întrebări. A sunat la bancă, unde credea că are un cont comun cu Aaron. I-au spus că numele ei nu figura pe cont.

„Am simțit că se crapă pământul sub mine. Nu-mi venea să cred. Mă simțeam ca într-un coșmar”, spune ea.

„Auzi povești, citești povești, auzi despre poveștile altora, dar crezi că ție nu ți se va întâmpla niciodată. Dar s-a întâmplat, pentru că nu-ți dai seama de abuzul emoțional”, adaugă ea.

Sophia a început să facă investigații asupra presupusul ei partener și să afle dacă lucra acolo unde i-a spus că lucrează.

„Mi-au spus că nimeni cu acest nume nu lucrează acolo. De fapt, tipul de la Barclays a spus: „Trebuie să închizi și să suni imediat la poliție”, povestește Sophia.

A făcut acest lucru, iar poliția investighează cazul din ianuarie 2020, dar deocamdată nu au fost făcute arestări.

După doi ani, Sophia și-a recuperat o parte din bani, deoarece instanța a decis că femeia a fost victima unei înșelătorii.

Sophia nu este singura victimă a escrocilor sentimentali. Potrivit UK Finance, între 2019 și 2020 a existat o creștere cu 20% a fraudelor bancare legate de escrocherii romantice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.3]

Cafeneaua Oamenilor de Afaceri ediția IX, o marcă Ziarul Românesc UK. Vă așteptăm cu drag

Cafeneaua Oamenilor de Afaceri ediția IX, o marcă Ziarul Românesc UK. Vă așteptăm cu drag

Mii de oameni au murit din cauza vaccinurilor anti-COVID. UE pregătește despăgubirea victimelor

Mii de oameni au murit din cauza vaccinurilor anti-COVID. UE pregătește despăgubirea victimelor