in

„Fucking Romanian bastards!” Români atacați în Belfast.

Mai mulți români au fost victime ale unui atac rasist petrecut în cartierul Holylands din Belfast, scrie thetab.com.Potrivit acestui site, polițiștii investighează o infracțiune de ură rasială, după ce un grup de români a fost atacat pe 25 octombrie în Belfast, Irlanda de Nord.


Altercația ar fi avut loc la ora 0.45, când două grupuri au fost observate certându-se într-o intersecție din cartierul Holylands din capitala Irlandei de Nord. Un martor a declarat că s-au auzit insulte rasiste, precum „Fucking Romanian bastards!”, iar cineva a fost lovit cu o sticlă.

Scandalul a fost aplanat de polițiști care au arestat un tânăr de 16 ani implicat în atac. Grupul atacatorilor a fost descris ca fiind formate din tineri albi, în jur de 20 de ani, iar cel al românilor era format din bărbați cu vârste de până în 30 de ani.

Un rezident din zonă, Laura Owens, a declarat: „Am auzit pe cineva strigând „fucking get them, fucking Romanian bastards”.

La fața locului au ajuns o mașină de poliție și o mașină blindată. Tânărul de 16 ani se afla, pe 25 octombrie, în custodia poliției care tratează incidentul ca o infracțiune privind ura de rasă.

 


Rasiștii au scris „OUT” pe casa unei familii de români din Derry

Reacţia MAE cu privire la atacurile împotriva cetăţenilor români din Belfast

Rasism în Irlanda de Nord. Român atacat cu fecale la Belfast

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A fost înființată Uniunea Jurnaliștilor Români de Pretutindeni

A murit la nouă zile după ce a fost înjunghiat