in

Furtuna Brendan lovește Marea Britanie cu zăpadă, gheață și vânt de peste 125km/h

Furtuna Brendan va ajunge în Marea Britanie și va aduce zăpadă, gheață și vânt de până la 128km/h, scrie Evening Standard.

Se preconizează că furtuna va provoca întârzieri ale trenurilor și întreruperi ale energiei electrice în unele zone ale țării, mai ales în cele de coastă care vor fi afectate și de valuri imense.

Biroul de Meteorologie a avertizat că în Marea Britanie și Irlanda vântul va fi din ce în ce mai puternic pe parcursul zilei de azi, 13 ianuarie, în timp ce furtuna va cuprinde întreg Regatul Unit.

De asemenea, se așteaptă ca traficul rutier să fie îngreunat de zăpadă pe drumurile și șoselele scoțiene.

Avertizări de cod galben au fost emise pentru mai multe părți din Anglia și Scoția, începând cu ora 10 dimineața, în timp ce Republica Irlanda va fi cea mai puternic afectată.

Între timp, toate școlile grădinițele din insulele occidentale din Scoția au fost închise pentru o zi ca măsură de precauție.

Se așteaptă, de asemenea, zăpadă și gheață în nord-vest, unde serviciile de autobuz și tren pot fi perturbate. Există un avertisment de cod galben pentru zona Inverness pentru primele ore ale zilei de marți dimineața.

Agenția Scoțiană pentru Protecția Mediului a emis, de asemenea, trei avertismente de inundații și 16 alerte de inundații în toată țara.

Nici coasta de est a Regatului Unit nu va scăpa de impactul furtunii, cu vânturi ce pot atinge 80-90km/h, potrivit meteorologilor.

Vântul puternic va persista marți în Anglia și Țara Galilor, când furtuna se va mișca spre est.

Marea Britanie, înghețată de Furtuna Atiya. Avertisment de COD ROȘU pentru această săptămână
Noi detalii în cazul morții Cristinei Țopescu. Ce medicament ar fi luat jurnalista înaintea decesului

Dezastrul lăsat în urmă de furtuna Brendan: Mii de case fără curent electric, zboruri deviate, linii de tren blocate de copaci căzuți