in

Furtuna Franklin lovește Marea Britanie, după dezastrul provocat de Eunice

O altă furtună lovește Marea Britanie, după dezastrul provocat de furtuna Eunice

Furtuna Franklin lovește Marea Britanie, la doar două zile după dezastrul provocat de furtuna Eunice care a distrus clădiri și au lăsat circa 1,4 milioane de gospodării fără curent electric, informează DPA.

Biroul de Meteorologie din Londra a emis o avertizare de cod portocaliu de rafale de vânt care ar putea provoca „întârzieri de călătorie, suspendări ale circulației pe drumuri și căi ferate, întreruperi de curent și potențiale riscuri la adresa vieții și bunurilor” în Irlanda de Nord, arată Agerpres.

De asemenea, atenționări de cod galben de vânt intens au fost emise pentru Țara Galilor și cea mai mare parte a Angliei, începând de duminică de la prânz, până azi, 21 februarie, la ora locală 15:00.

De asemenea, agențiile de mediu au emis sute de avertizări și alerte de inundații ce vizează întreg teritoriul Marii Britanii.

Femeie ucisă de furtună în Londra. Un copac a zdrobit mașina în care se afla

Aceste avertizări vin la doar două zile după ce furtuna Eunice a condus vineri la întreruperi de curent în numeroase regiuni din țară, o pană-record pe o perioadă de 24 de ore, potrivit furnizorilor, care a afectat aproximativ 1,4 milioane de gospodării. Duminică dimineață, circa 83.000 de gospodării încă nu dispuneau de curent electric, conform Energy Networks Association.

Agenția de Mediu a emis 44 de avertizări de risc ridicat de inundații pentru zone situate în principal în nordul și vestul Angliei, dar și 117 alerte pentru regiuni din jumătatea de nord-vest a Marii Britanii, Londra și zonele costiere din sud, unde „sunt posibile inundații”.

Totodată, Agenția de Mediu din Scoția a emis aproximativ 18 avertizări de inundații și șapte alerte ce vizează regiunile Scottish Borders, Ayrshire, Orkney și Western Isles.

Agenția guvernamentală Natural Resources Wales a emis șase avertizări de inundații valabile pentru zone situate la est de Shrewsbury şi 25 de alerte ce vizează mare parte din Țara Galilor.


Furtuna Franklin lovește Marea Britanie, după dezastrul provocat de Eunice

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.8]

Hârlău: Român întors din Anglia se urcă beat la volan și izbește mașina de un pod

Hârlău: Român întors din Anglia se urcă beat la volan și izbește mașina de un pod

Boris Johnson despre situația din Ucraina: „Șocul invaziei va zgudui lumea”

Boris Johnson despre situația din Ucraina: „Șocul invaziei va zgudui lumea”