in

Furtuni și inundații în Mare Britanie, după canicula din septembrie. Mai multe zone sunt deja sub ape

Valul de căldură care a s-a abătut pentru scurtă vreme peste Marea Britanie ia sfârșit brusc, miercuri, 8 septembrie, lăsând locul unor furtuni, averse puternice și inundații anunțate în toată țara.

Meteorologii avertizează asupra riscului de întrerupere a călătoriilor precipitații de 30 până la 50 mm care pot cădea în sud-vestul Angliei și în unele părți ale Țării Galilor, miercuri și joi.

Furtunile și precipitațiile abundente au lovit deja, miercuri dimineață, părți din sud-vestul Angliei, o școală primară din Plymouth trebuind să fie evacuată, după ce partea laterală a clădirii a fost lovită de fulgere.

În sudul orașului Devon, o persoană a fost văzută vâslind pe o stradă inundată din  Salcombe, într-un caiac, după ce orașul de coastă a fost lovit de inundații fulgerătoare și întreruperi ale curentului electric – martorii oculari au raportat că orașul se afla „câțiva metri sub apă”.

Ieri, 7 septembrie, temperaturile au atins 30,7C în Gogerddan, Țara Galilor, fiind doar a șaptea oară când mercurul a depășit 30C în septembrie, în ultimii cincizeci de ani.

Londra. CANICULĂ în luna septembrie. 30 de grade la umbră anunțate de meteorologi

Aceasta a fost cea mai ridicată temperatură din Marea Britanie, de la 22 iulie.


Părțile centrale, de est și de nord ale Angliei se așteaptă să rămână uscate pe tot parcursul zilei de miercuri.

A fost emisă o avertizare de cod galben

Regiunile vestice și sudice se așteaptă la o zi mai înnorată, cu averse – unele puternice și furtuni – prevăzute pe tot parcursul dimineții și după-amiezii.

O avertizare de cod galben de inundații, furtuni și întreruperi ale călătoriei a fost deja emisă pentru Marea Britanie.

Meteorologii prezic un risc de inundații în Irlanda de Nord și în sud-vest, Midlands și nordul Angliei, precum și potențiale căderi de grindină și furtuni care vor afecta o mare parte a țării, la sfârșitul acestei săptămâni.

Luni, temperaturile au atins 28.9C în Larkhill, Wiltshire, urmate îndeaproape de 28.8C înregistrate la Santon Downham, Suffolk și 28.7C la Middle Wallop din Hampshire.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra: Un bărbat travestit este căutat de poliție pentru expunere indecentă

Un român din UK, fost militar, le transmite celor din diaspora să nu se întoarcă acasă: „România nu e pregătită deloc să vă primească”

Un român din UK, fost militar, le transmite celor din diaspora să nu se întoarcă acasă: „România nu e pregătită deloc să vă primească”