in

Groapa de gunoi a Europei. Deșeuri din Anglia, trimise în România ca… donații

 „România, tomberonul Europei”, scrie jurnalul.ro, referindu-se la un control al procurorilor din Constanța și ai ofițerilor Gărzii de Coastă și de Mediu din Portul Constanța Sud Agigea, unde existau informații că va sosi un vapor din Marea Britanie care transporta deșeuri.

Oficial, arată publicația citată, nava aducea în România 17 containere cu donații. În realitate, erau 17 containere încărcate mai degrabă cu deșeuri.

Surse din cadrul anchetei au declarat pentru Jurnalul că destinatarul transportului este o firmă din București. Acest transport face parte dintr-o serie mai mare, toate având ca expeditor și destinatar aceleași firme.

Conform unui document, expeditorul containerelor este firma New Henna Traders UK LTD, iar destinatarul este firma Product Development SRL din Bucureşti.

Anchetatorii suspectează  că în spatele celor două firme este aceeași persoană.

Printre donațiile trimise apar și lucruri pentru bebeluși, cum ar fi biberoanele, care erau aruncate de-a valma în containere. Pentru că urmau să fie utilizate de bebeluși, acestea ar fi trebuit transportate în condiții de igienă specială. Un document care însoțește transportul arată că totul a fost tratat cu clorurat de potasiu, dar și cu permehtrin, o substanță care face parte din familia insecticidelor.

Brexit. S-a trecut la amenințări serioase. Marea Britanie anunță că va umple Europa cu deșeuri radioactive

INCREDIBIL! Un munte de gunoi din India este la fel de înalt ca Tower Bridge din Londra

România are deja o întreagă istorie a importurilor de gunoaie mai mult sau mai puțin toxice.

Cercetările vor fi extinse în acest caz, din cauză că există mai multe transporturi efectuate de această firmă din Marea Britanie către România, mai spun surse din cadrul anchetei.
S-a întors în țară după 10 ani de studii și muncă în Marea Britanie. «Nu a fost o decizie ușoară»

Un sucevean abia întors din Anglia, tâlhărit în satul natal de un prieten