Infectările cu COVID au crescut brusc în Marea Britanie, Guvernul nu impune restricții noi

Infectările cu COVID au crescut brusc în Marea Britanie, Guvernul nu impune restricții noi

Numărul infectărilor cu COVID în Marea Britanie a crescut brusc de la începutul lunii octombrie, dar guvernul se opune introducerii unor restricții noi, stabilite în planul de iarnă, precum obligativitatea purtării măștilor, pașapoarte de vaccinare și îndemnul de a lucra de acasă.

Marți, 19 octombrie, Marea Britanie a raportat 223 de decese de Covid, cel mai mare număr din ultimele șapte luni – în timp s-a înregistrat o medie zilnică de 44.145 de cazuri.

Regatul Unit are acum una dintre cele mai ridicate rate săptămânale de noi cazuri raportate din lume, scrie The Guardian.

Guvernul britanic a anunțat că urmărește „foarte atent” situația. Dar Matthew Taylor, director executiv al Confederației NHS, care reprezintă sistemul de sănătate din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, a declarat că este necesară acțiunea imediată pentru ca sistemul de sănătate să nu „se blocheze într-o criză”.

Taylor a spus: „Suntem chiar pe margine – și este mijlocul lunii octombrie. Ar fi nevoie de o cantitate incredibilă de noroc pentru a nu ne găsi în mijlocul unei crize profunde în următoarele trei luni.”

UK: Reuniunile în familie ar putea fi permise de Crăciun. Boris Johnson pregăteşte „planul Covid de iarnă”

„Ar trebui să încercăm să realizăm tipul de mobilizare națională din primul și al doilea val, în care publicul a făcut tot posibilul să sprijine și să ajute serviciul de sănătate”, a mai spus Taylor.


Boris Johnson a spus că, în cazul în care „planul A” al guvernului – încurajarea rapelului și a vaccinelor antigripale – nu ar fi suficient pentru a preveni „presiunea” asupra NHS, va fi lansat planul B. Acesta ar include măști obligatorii în unele locații, lucrul de acasă și introducând pașapoarte de vaccinare.

Purtătorul de cuvânt oficial al premierului a declarat că „nu există planuri” de a utiliza măsurile de urgență stabilite în strategia de iarnă a guvernului.

Oamenii de știință cer activarea planului de iarnă

Liderul laburist, Sir Keir Starmer, a declarat că Boris Johnson își arată „satisfacția caracteristică” în fața avertismentelor crescânde ale experților, dar a încetat să solicite activarea „planului B”. El a cerut guvernului „să fie mai vocal, să intensifice și să asigure publicul că a învățat din lecțiile de anul trecut”.

Oamenii de știință îi îndeamnă, de asemenea, pe miniștri să introducă planul B. Prof. Christina Pagel, de la UCL, a spus: „Vedem acum cazuri și internări în spitale în creștere constantă și o epidemie care nu poate fi controlată în școli. Guvernul trebuie să treacă imediat la planul său B și să accelereze lansarea vaccinurilor, inclusiv la cei care nu sunt încă deloc vaccinați sau au doar pe o singură doză.”

Prof. Neil Ferguson, de la Imperial College din Londra, a declarat că este nevoie să se accelereze efectuarea rapelurilor și vaccinarea adolescenților, despre care a sugerat că ar trebui să facă două doze pentru a bloca infecția și transmiterea.

Numărul de persoane care așteaptă tratament spitalicesc doar în Anglia a atins un nivel record de 5,7 milioane, pe măsură ce NHS se luptă să reducă din întârzierea cauzată de pandemie.


Infectările cu COVID au crescut brusc în Marea Britanie, Guvernul nu impune restricții noi

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]

Județul Constanța găzduiește două competiții importante de Raliu și Rally Raid

Județul Constanța găzduiește două competiții importante de Raliu și Rally Raid

Oamenii de știință de la Oxford lucrează la un nou vaccin anti-COVID-19

Oamenii de știință de la Oxford lucrează la un nou vaccin anti-COVID