in

Idei macabre pe timp de pandemie: paturi de spital care devin sicrie dacă pacientul moare

paturi de spital

O companie columbiană a găsit o soluție pentru penuria de paturi de spital și sicrie în timpul pandemiei de coronavirus: le-a combinat.

Patul de carton cu balustrade metalice se poate transforma în sicriu dacă moare un pacient.

Directorul companiei, Rodolfo Gomez, a declarat că a fost inspirat să găsească o modalitate de a ajuta după ce a urmărit evoluția pandemiei din Ecuador, scrie thenational.ae. Paturile pot ține o greutate de 150 de kilograme și vor costa aproximativ 85 dolari fiecare, a spus Gomez.

Familiile din orașul de coastă Guayaquil au așteptat în case, cu persoanele dragi decedate în urma infectării cu cronavirus. Multe nu au găsit sau nu și-au putut permite un sicriu din lemn, folosindu-le în schimb pe cele din carton donate.

“Familiile sărace nu au bani pentru a cumpăra un sicriu”, a spus Gomez.
Gomez a declarat că intenționează să doneze zece din noile sale paturi. Până în prezent, nu există nicio indicație dacă paturile vor fi folosite și nu au fost plasate comenzi. Columbia a raportat peste 15.500 de cazuri confirmate cu corovirus și 574 de decese.Mii de vieți ar fi putut fi salvate în Marea Britanie dacă restricțiile erau impuse mai devreme

Marea Britanie, încă 351 de decese în ultimele 24 de ore. Guvernul spune că focarul ar putea scăpa de sub control