Imunizarea anti-COVID, obligatorie în Anglia. Decizia va fi anunțată în câteva zile

Vaccinările anti-COVID vor deveni obligatorii pentru personalul din casele de îngrijire a persoanelor în vârstă din Anglia, arată BBC.

Cei care fac parte din personalul de îngrijire vor avea la dispoziție 16 săptămâni pentru a se vaccina. În caz contrar, vor fi redistribuiți departe de prima linie sau își vor pierde locul de muncă.

Această decizie, raportată pentru prima dată în The Guardian, va fi anunțată de guvern în următoarele câteva zile.

Se pare că vor urma și alte categorii, precum angajați din domeniul sănătății și îngrijirii, care vor trebui să se vaccineze obligatoriu.

Organizațiile din domeniul îngrijirii vârstnicilor au avertizat că vaccinările obligatorii ar putea provoca dificultăți semnificative într-un sector care deja se luptă să recruteze destule persoane.

O sursă din guvern a declarat pentru BBC: „Aceste mișcări ar salva vieți și există un precedent cu îndrumarea vaccinului împotriva hepatitei B pentru medici”.


Lucrătorii care pot dovedi că sunt scutiți medical de vaccin nu vor fi afectați.

Vaccinurile au o eficiență redusă asupra variantei DELTA a COVID

47% din casele de îngrijire din Anglia pentru persoanele în vârstă aveau mai mult de o cincime din personal încă nevaccinat, în ciuda faptului că a avut prioritate la vaccinare, marea majoritate a caselor având repetate vizite ale echipelor de vaccinuri.

Secretarul pentru comerț internațional, Liz Truss, a declarat pentru BBC Breakfast: „Trebuie să ne asigurăm că obținem echilibrul corect, dar sunt sigură că oamenii apreciază că protejarea vieților este prioritatea absolută”.

Mike Padgham, președintele Independent Care Group (ICG), care reprezintă casele de îngrijire din Yorkshire, a declarat că este dezamăgit de decizie și că este preocupat de faptul că ar putea provoca litigii legale pentru furnizori.

Cei care lucrează în sector spun că există o varietate de motive pe care personalul le-a invocat – motive culturale și preocupări legate de siguranță. O problemă comună a fost îngrijorarea (nefondată) a impactului vaccinurilor asupra fertilității, deoarece forța de muncă este tânără și predominant feminină.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 1.5]

Zeci de mii de copii din UE, în pericol să nu primească rezidență în Marea Britanie. TOȚI cetățenii UE, inclusiv copiii de toate vârstele, trebuie să aplice până la 30 iunie

Cel mai scump apartament din Londra, scos la vânzare pentru 175 de milioane de lire sterline