in

Încă un român închis PE VIAȚĂ în Marea Britanie. A ucis un alt român cu cuțitul

Un ucigaș român a primit închisoare pe viață, în Marea Britanie, fără posibilitatea de a fi eliberat înainte de ispășirea a 30 de ani de detenție.

Dumitru Palazu, în vârstă de 48 de ani, tocmai fusese eliberat din închisoare din România, unde ispășise tot pentru o crimă, când a venit în Marea Britanie unde a ucis cu sânge rece un conațional.

Crima s-a petrecut într-un parc de rulote din Kent, în apropiere die Canterbury.

Potrivit Metro, Dumitru Palazu tocmai terminase de executat o pedeapsă de 12 ani de închisoare, fiind condamnat în 2009 pentru uciderea socrului său. Palazu a ajuns în Marea Britanie pe 13 martie și l-a omorât pe românul Alexandru Constantinescu pe 7 aprilie.

Martorii l-au văzut alergând spre victima lui și strigând: „Dați-vă la o parte, jur pe viața familiei mele, îl tai pentru asta”.

Cei doi s-au luat la bătaie, iar când victima a ridicat brațul pentru a-l lovi pe Palazu, a fost înjunghiat între axilă si coaste. A murit la spital, la 40 de minute de la momentul în care a fost înjunghiat, în ciuda intervenției medicilor.


Palazu a încercat să dea vina pe medicul ambulanței aeriene și pe paramedici că ar fi cauzat moartea lui Constantinescu.

În cele din urmă, a fost găsit vinovat pentru moartea conaționalului său. Filmările de pe camerele de supraveghere au arătat că atunci când și-a înjunghiat victime, criminalul nu era în legitimă apărare, ci l-a omorât intenționat.

Judecătorul i-a spus lui Palazu că este un bărbat „extrem de periculos, manipulator și arogant”. Ea a spus: „L-ai ucis pe Alexandru Constantinescu nemilos și brutal. Ați fost condamnat cu dovezi clare și convingătoare ale uciderii sale”

„Te-ai implicat inutil într-o ceartă și o luptă care nu erau ale tale pentru că Alexandru Constantinescu a fost implicat cu alții. Ai fost supărat pentru că era beat și striga diverse insulte și amenințări la adresa oamenilor din Călărași, care este regiunea României de unde vii”, a mai spus judecătorul.

„Poți fi văzut pe camerele de supraveghere alergând pentru a te alătura celor care se luptau și se certau.”

„Înainte de a fugi, te-ai înarmat cu un cuțit… L-ai înjunghiat deliberat în partea stângă, o rană de o asemenea forță încât i-a fracturat o coastă, a pătruns un plămân și i-a pătruns inima. L-ai înjunghiat chiar până mânerul cuțitului. Sunt sigur că aveți cunoștințe de anatomie, pe care le-ați afișat în timp ce ați adus dovezi, că știți exact ce ați făcut și că ați avut intenția de a ucide.”

„Am văzut și am auzit dovezi și ești un om extrem de manipulator și arogant. Cu siguranță crezi că știi mai bine decât toți ceilalți. Ești, de asemenea, un individ violent, nemilos și extrem de periculos”, a conchis judecătorul care l-a condamnat pe Palazu la închisoare pe viață.

Kent: Român condamnat de două ori pentru omor, neagă că ar fi ucis un tânăr cu intenție: „Nu văd bine, un prieten mi-a spus că am lovit pe cineva cu cuțitul”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Țigări de contrabandă descoperite în Sudbury. Mii de lire sterline amendă pentru un patron de magazin românesc

Fiica Andreei Esca a ajuns să deteste Londra: „Lumea e rece ca și vremea, mâncarea e scumpă și străzile nesigure”