in

INCREDIBIL! Un munte de gunoi din India este la fel de înalt ca Tower Bridge din Londra


Un munte de gunoi de la Ghazipur, de lângă New Delhi, a ajuns la înălțimea Tower Bridge, din Londra și amenință că va depăși Taj Mahal-ul.

Mormanul de gunoi continuă să crească într-un ritm uimitor și este poreclit de localnici Muntele Everest, măsurând deja 65 de metri înălțime.

Anul trecut, Curtea Supremă a Indiei a sugerat ca pe acest adevărat munte de gunoi să fie amplasate lumini roșii, pentru a avertiza avioanele care zboară în zonă. Observația părea doar pe jumătate sarcastică.

Depozitul de deșeuri de la Ghazipur a fost inaugurat în 1984, iar în 2002 a atins saturația și ar fi trebuit închis.

În prezent, cele 21 de milioane de oameni care trăiesc în New Delhi se bazează în principal pe această monstruozitate tot mai mare și pe alte două depozite de deșeuri, toate acestea atingând un volum maxim de cel puțin un deceniu.

Brexit. India vrea acord comercial cu Marea Britanie în schimbul liberei circulații a cetățenilor săi

Crimă sângeroasă într-o familie româno-indiană. Tatăl indian și-a omorât unul dintre copii cu un ciocan. Mama, româncă, alerga pe stradă și țipa: „Copiii mei, copiii mei!”

Aproximativ 2.000 de tone de pubele sunt descărcate zilnic în Ghazipur”, a declarat un oficial din Delhi. Iar muntele de gunoi crește cu 10 metri în fiecare an, potrivit AFP

Anul trecut, precipitațiile puternice au provocat prăbușirea unei părți a dealului, omorând două persoane. După aceste decese, noile descărcări au fost interzise. Dar măsura a durat doar câteva zile, deoarece autoritățile nu au putut găsi un alt loc pentru depozitarea deșeurilor.

Deoarece deșeurile sunt necompactate și expuse, se produce o descompunere aerobă, care generează căldură și metan, ceea ce înseamnă că se pot declanșa ușor incendii.

Depozitul de deșeuri nu are absolut niciun sistem de etanșare, ceea ce înseamnă că se află direct pe pământ. Gropile de gunoi produc un lichid negru toxic, numit levigat, care se prelinge de-a lungul „muntelui” și se scurge într-un canal.
VIDEO – Momentul în care un bancomat din Londra a început să arunce bancnote de 20 de lire sterline. Poliția a trebuit să intervină

Brent: Tânăr de 20 de ani, înjunghiat grav. Poliția a închis zona