in

Infractor sexual pleacă în România fără să anunțe poliția

Un infractor sexual condamnat nu a anunțat poliția înainte de a pleca într-o călătorie de trei zile în România, în septembrie a.c.

Sajid Waseem Hassan fusese condamnat pentru o infracțiune sexuală ce implica un minor sub 16 ani, în decembrie, iar în februarie a călătorit în străinătate, după ce a anunțat poliția despre intențiile sale.

Hassan, 51 de ani, din Wensley Road, Blackburn, a pledat vinovat pentru nerespectarea condițiilor din Registrul infractorilor sexuali.

Procurorul a spus că Hassan a fost supus condițiilor din registru pentru în urma unei condamnări pentru activitate sexuală cu un copil cu vârsta sub 16 ani, în 2012. Una dintre cerințe este ca acesta să anunțe poliția cu șapte zile înainte că intenționează să călătorească în străinătate.

Staines: Doi români au agresat sexual și au tâlhărit o femeie

„Pe 10 septembrie, poliția a fost informată de cei de la frontieră că se întorcea din România și că nu există informații care să sugereze că a respectat cerința de notificare”, a spus anchetatorul.


Apărător lui Hassan a declarat că vecinii inculpatului, care sunt români, aveau nevoie de ajutor pentru rezervarea zborurilor spre casă, astfel încât să poată participa la o afacere de familie.

În cele din urmă, omul ar fi decis să meargă cu ei pentru a se întoarce peste două zile. El a fost trimis pe cauțiune la Preston Crown Court, unde va fi condamnat pe 22 decembrie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie, aproape 600 de decese în 24 de ore. Numărul infectărilor se apropie de 1,5 milioane

Liverpool: Român își amenință colegii de casă cu moartea, în timp ce îi scuipă și îi înjură. Condamnări în Spania și România