in

Interlop român, capturat la Dublin. Era acuzat că a ordonat asasinarea unui rival

Ioan Anton, zis “Împăratul”, a fost capturat de autorităţile irlandeze, transmite Observatornews. Interlopul român era dat în urmărire, fiind acuzat că a coordonat asasinarea unui alt interlop.

Ioan Anton a fost prins în zona de nord a orașului Dublin, fiind căutat atât pentru implicarea în mai multe activități infracționale, cât mai ales pentru implicarea în uciderea brutală a lui Virgil Busă în aprilie 2014, la Navan, în Irlanda, scrie Observatornews, care citează The Irish Sun.

„Împăratul” se specializase în traficul de persoane și în furtul din bancomate. Însă, conform profilului realizat de Polița Română, Anton era căutat și pentru șantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat și instigare la tâlhărie calificată. Ioan Anton ar fi ordonat uciderea lui Virgil Busă, fostul „cuscru” al lui Adrian Minune. Acesta intenționa să-şi desfăşoare reţeaua de prostituate în Irlanda, dar ar fi încalcat teritoriul controlat de gruparea condusă de Ioan Anton.

„Împăratul” i-ar fi cerut lui Virgil Busă o taxă de protecție de 350 de lire sterline la fiecare două zile pentru ca două tinere aduse de el din București să se prostitueze într-un orășel din Irlanda, arăta Libertatea. La începutul lunii aprilie 2014, Busă a fost bătut crunt de cinci oameni ai lui Ioan Anton. Virgil Busă a murit câteva zile mai târziu din cauza rănilor. După crima violentă, Ioan Anton a fugit din Irlanda și s-a refugiat pentru câțiva ani în diferite locații din Marea Britanie, înainte de a reveni în Irlanda unde, în cele din urmă, a și fost capturat.

„Era o țintă importantă pentru noi, de mai mult timp, iar acum se așteaptă extrădarea lui pentru a fi judecat pentru o infracțiune extrem de serioasă. A fost o crimă brutală, iar autoritățile române sunt pregătite să ia o decizie drastică pentru că victima era tot un cetățean român”, susţin anchetatorii irlandezi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Record infectări UK

Record de infectări în UK. A pierdut guvernul controlul asupra virusului?

Coronavirus: Creștere INCREDIBILĂ a numărului de cazuri noi în Marea Britanie. Guvernul spune că e o eroare de calcul

Coronavirus: Creștere INCREDIBILĂ a numărului de cazuri noi în Marea Britanie. Guvernul spune că e o eroare de calcul