in

Interlopul care l-a răpit pe Florin Salam, arestat în Anglia. Sandu Hingheru era dat în urmărire internațională pentru cămătărie


Sandu Hingheru este interlopul făcut celebru de presa din România după ce s-a remarcat răpindu-l pe Florin Salam de la un botez.

Motivul a fost că interlopul dorea ca „regele manelelor” să cânte doar acasă la el, într-un apartament din București.

Dat în urmărire internațională în Anglia, Sandu Hingheru a fost reținut chiar pe un aeroport din această țară, potrivit surselor spynews.ro, citate de Evenimentul Zilei.

El reușise să fugă și să se ascundă trei ani de legea din România, după ce fusese condamnat pentru cămătărie.

Imediat după pronunțarea deciziei judecătorilor interlopul a reușit să fugă din România, chiar înainte de emiterea mandatului de arestare.

Conform surselor, cămătarul a fost prins de polițiști după ce a coborât de la bordul unui avion sosit din Israel.

Mai departe, acesta va fi predat autorităților române pentru a-și executa pedeapsa de 3 ani.

Problemele penale pentru Peltz au început după ce a oferit bani cu camătă unor oameni de afaceri care aveau patima jocurilor de noroc.

Interlopul colinda cele mai cunoscute cazinouri și îi aștepta la cotitură pe dependenții de jocuri de noroc.

Când aceștia pierdeau sume colosale, el se oferea să susțină financiar șansa de a recupera pierderile. Evident, pentru o dobândă uriașă.

„Să vină diaspora, că noi ne p… pe ea!” Manelistul care cânta pentru ministrul Bădălău locuiește în Londra

Acesta a împrumutat sume de bani lui Gao Feng, cetățean chinez, i-a împrumutat suma de 25.000 euro cu o dobândă de 10% pe săptămână, în luna august 2015, în incinta cazinoului X.  Știu că acesta i-a plătit două rate de dobândă, respectiv 5.000 euro și încă 10.000 euro.

Întrucât Feng nu i-a restituit suma de bani împrumutat Sandu Hingheru l-a amenințat, în jurul datei de 25 august 2015 cu acte de violență, în sensul că va merge la el acasă și îl va tranșa, de asemenea spunându-i va dispărea din România, dacă nu îi va plăti suma de bani.

„Aceste amenințări au avut loc atât în incinta cazinoului X, cât și în fața acestuia. De asemenea, Sandu Hingheru i-a propus lui Gao Feng să își vândă mașina, un BMW X5 și să îi dea banii din vânzare, dar acesta din urmă nu a fost de acord”, a declarat un martor citat de spynews.ro.

De asemenea, cămătarul apare și în așa-zisa carte (de fapt o culegere de texte apărute în tabloide) „Floriiiin Salaaaaam! Regele neîncoronat al muzicii fără prejudecăți și dramele biografiei lui incredibile”, publicată în 2017.

În acel volum, manelistul își amintește că Hingheru l-a răpit de la o petrecere din 2013. Hingheru s-a dus la acel botez și i-a luat cu forța pe Florin Salam și pe Copilul de Aur.

Odată ajunși la apartamentul din zona Aviatorilor, ei au fost puși să cânte până dimineața.

Pentru a se revanșa, Hingheru ar fi scos ceasul de la mână și, conform ziuanews.ro, i l-ar fi făcut cadou lui Salam:

„E al tău, frăţioru’ meu! Face 6.000 de euro. Vezi că te-ai scos cu mine, mai bine decât cu bulangiii ăia?!”
Sute de școli din Anglia trimit elevii acasă în lipsa testelor pentru COVID-19

COVID-19: Noi restricții în nord-estul Angliei. Se aplică inclusiv pentru pub-uri și restaurante

COVID-19: Noi restricții în nord-estul Angliei. Se aplică inclusiv pentru pub-uri și restaurante