Irlanda vrea să trimită avioane pentru a îmbarca 1.500 de sezonieri români și bulgari. Nu are cine să culeagă fructele și legumele

După Germania, încă o ţară vrea să aducă muncitori romani în agricultură în plină pandemie.

După ce numeroşi romani s-au îmbulzit pentru a pleca la muncă în Germania, încă o ţară îşi doreşte să mizeze pe compatrioţii noştri, scrie ziare.com.

Conform The Independent, Irlanda ia în calcul posibilitatea de a trimite chartere care să aducă 1.500 de muncitori din România şi Bulgaria.

Aceştia ar urma să fie folosiţi la culesul fructelor şi legumelor.

Munca aceasta era făcută în trecut de romani şi bulgari, dar pe fondul restricţiilor de circulaţie provocate de pandemia de coronavirus nu ar mai fi posibil în acest an.


Din acest motiv, autorităţile irlandeze se gândesc să trimită avioane de tip charter pentru a-i readuce pe lucrătorii sezonieri romani şi bulgari.

În Irlanda şi-au pierdut locurile de muncă în jur de 500 de mii de persoane, dar patronii fermelor vor să mizeze în continuare pe români şi bulgari, deoarece aceştia au o experienţă în spate şi vor salarii mai mici.

Germania a anunţat deja că primeşte 80.000 de muncitori sezonieri în agricultură, iar o parte dintre ei provin din România şi au plecat deja din ţară, după un mare scandal.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

mituri

Mituri şi adevăruri despre virusul care ne-a schimbat vieţile. Dacă mă stropesc cu alcool sau clor ucid virușii?

Președinta Societății de Genetică din România: Românii sunt mai rezistenți la coronavirus, avem o genă pe care occidentalii nu o au. „Suntem mai mult daci, decât romani”