in

Italieni hărțuiți în Londra din cauza coronavirus

Mai mulți italieni au fost hărțuiți în Londra, din cauza coronavirusului, relatează un jurnalist italian aflat în capitala Marii Britanii, citat de BBC News.

Jurnalistul a precizat pentru BBC News că două familii de italieni din Londra i-au povestit că au avut probleme cu copiii lor care au fost supuși unor abuzuri verbale de către alți colegi de la școală, din cauza naționalității lor. Unul dintre tații copiilor a spus, totuși, că este vorba despre „un episod minor”.

Jurnalistul italian, Federico Gatti, a precizat că toată săptămâna a primit apeluri telefonice și mesaje de la italieni stabiliți în Marea Britanie care acuzau cazuri de „discriminare și abuz verbal”.

„Ieri, am intervievat o tânără din Italia a cărei familie venise în vizită din Napoli, iar proprietarul casei i-a interzis să-i primească pe părinți. Așa ceva este ilegal și tânăra a spus că va cere asistență juridică”, a povestit jurnalistul care a semnalat aceste cazuri, pe twitter, acum două zile.

După ce a relatat aceste cazuri pe rețeaua socială, el a primit alte patru relatări similare din partea unor italieni: „În 6 ore am primit patru relatări de la un producător TV, un bancher, un dentist și de la tânăra respectivă. Cred că toate au legătură cu epidemia coronaviruslui”, a mai comentat jurnalistul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un microbuz cu nouă persoane care călătoreau spre Anglia s-a răsturnat în Cheile Bicazului

Furt de… Gaviscon și Fixodent în Blackburn: „Le-am luat pentru părinți, în România sunt scumpe”