Menu
in

Jaf la Londra: Hoţii români au furat bijuterii de 500.000 de lire



Jaf ca în filme la un magazin de bijuterii din Londra, unde 10 bărbaţi mascaţi şi înarmaţi au luat pur şi simplu cu asalt clădirea. Poliţiştii spun că ar fi vorba despre o bandă formată din români care acţionează în zonă. Hoţii au spart vitrinele cu barosul şi au reuşit să fugă cu bijuterii în valoare de 500.000 de lire sterline. Jaful a durat doar 50 de secunde. Acum, poliţiştii încearcă să le dea de urmă infractorilor şi să recupereze podoabele.

Mai mulţi români sunt principalii suspecţi într-un jaf la un magazin de bijuterii din Londra. În mai puţin de un minut, tâlharii au reuşit să fure diamante în valoare de peste cinci sute de mii de lire sterline.

Jaful de la magazinul de bijuterii din Upton Park a fost înregistrat de camerele de supraveghere. În imagini se vede cum mai mulţi bărbaţi cu cagule pe faţă sparg geamurile care protejau diamantele şi fură mai mult de jumătate dintre acestea.

În momentul în care indivizii mascaţi au intrat în forţă în magazin, patronul şi trei angajate s-au ascuns într-un birou din spate.

Autorităţile anchetează acum cazul şi speră să dea de urma hoţilor cât mai repede. Proprietarul magazinului de bijuterii spune că fusese avertizat de poliţişti să îşi suplimenteze paza pentru că în zonă opereaza bande de hoţi din Europa de est.

În faţa reporterilor, proprietarul magazinului a mai spus că ofiţerii de poliţie cred că în spatele jafului este o bandă de români.

Aceasta este doar ultima ispravă de acest gen, care vizează magazinele de lux din centrul comercial al Londrei. Anul trecut, tot o bandă de motociclişti a avut nevoie doar de un minut ca să fure din alt magazin bijuterii de 1 milion de lire sterline.

Românii i-au speriat pe britanici

Jurnaliştii britanici scriau recent că românii sunt responsabili pentru aproape 92% din numărul total de fraude din bancomatele din Marea Britanie. Iar mulţi dintre cei arestaţi provind din oraşul Bacău.

“La nouă din zece bancomate piratate, vinovaţii sunt români. În fiecare an, prejudiciul se ridică la 30 de milioane de lire. Hoţii vin în Marea Britanie cu scopul de a frauda bancomatele şi folosesc echipamente sofisticate”.

Poliţia britanică se mai laudă că în ultimele trei luni din 2011 a reuşit să prindă 120 de hoţi specializaţi în frauda electronică, iar majoritatea provenea din Bacău.

În ceea ce priveşte metoda aleasă de hoţii români – preferată rămâne skimming-ul – ataşarea unor dispozitive electronice pe bancomate, care citesc parolele şi datele de cont ale celor care folosesc ATM-urile respective. Chiar dacă se foloseşte tehnologie avansată, montarea acestor dispozitive nu durează mai mult de un minut pentru un profesionist. Se mai estimează faptul că, din contul fiecărui păgubit se sustrag aproape 500 de lire.

“Aceşti infractori caută să se perfecţioneze, pentru a învinge tehnologia mereu actualizată a băncilor de a-şi proteja clienţii”, spune unul dintre detectivii intervievaţi de jurnaliştii de la Daily Mail. Şi, chiar dacă perfecţionarea sistemelor de protecţie bancară a redus aceste fraude cu 12%, de la 33,2 milioane de lire, în anul 2010, la 29,3 milioane de lire – anul trecut, autorităţile britanice avertizează că, în acest moment, peste 1.000 de hoţi români operează pe teritoriul ţării lor.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version