in

Judecător britanic, îngrozit de skimmerii români: „Mi-e frică să mai scot bani de la bancomat ”

Un judecător britanic s-a arătat îngrozit de faptele mai multor români care vindeau dispozitive de skimming infractorilor din întreaga lume. „Nu voi mai avea niciodată încredere când scot bani de la bancomat”, le-a spus acesta românilor acuzați că făceau dispozitive pentru furturi din bancomate într-o grădină din Essex. Se presupune că paguba creată de români a ajuns la 3 milioane de lire sterline.

Alexandru Șovu, în vârstă de 39 de ani, era cel care proiecta dispozitivele de skimming care erau apoi vândute infractorilor din New York, Jamaica, Cambodgia, Vietnam, Thailanda, Ghana și Filipine, scrie Daily Mail.


Șovu a fost condamnat în lipsă pentru fraudă, fiind, potrivit instanței, în China sau în România.

Șefii bandei, Ionel Băluță și Andrei Băloiu, au fost închiși, de asemenea, pentru înșelătorie. Au mai fost condamnată Ana Fuioagă, în timp ce soția lui Băluță, Paula Cioacă, a fost scoasă de sub orice acuzație.

Potrivit instanței, Băluță și Băloiu realizau dispozitivele într-o magazie din Colchester, Essex, iar Șovu era cel care lucra la soft. Fuioagă era folosită pentru a se întâlni cu clienții.„Atunci când introduceți cardul într-un bancomat din Londra, trebuie să fiți atenți, pentru că infractorii au creat o metodă de captare a datelor în timp ce așteptați cardul”, a declarat procurorul.

Judecătorul Rajeev Shetty a spus: „Știu că eu unul nu voi mai folosi niciodată un aparat ATM cu încredere”.

Șovu a dispărut săptămâna trecută și se presupune că ar fi în România sau în China. Este posibil ca acesta să fi falsificat noi documente de identitate și să continue să vândă dispozitive pentru furt din bancomate.

„Este foarte muncitor și inteligent, dar este, de asemenea, un om complet necinstit”, a declarat procurorul. „Fără tehnologia dezvoltată de el, o mare parte din infracțiuni nu s-ar fi întâmplat”, a continuat acesta.

După ce a fost arestat în 2010 pentru acuzații similare, Șovu s-a mutat în China și a numit-o pe Fuioagă ca „reprezentant britanic”.

Grupul a fost oprit în 2016, când polițiștii de la transporturi au observat că suspecții atacau automatele de bilete din stațiile de cale ferată.

Băluță are condamnări anterioare în Europa, dintre care trei în Italia, pentru fapte similare, comise în 2006.

În 2010, el a fost închis timp de trei ani în România, condamnat pentru șase acuzații de fraudă cu carduri bancare și participare la un grup infracțional organizat. De asemenea, el a fost condamnat în Danemarca pentru fraudă pe calculator, în 2013 și expulzat cu interdicție de a mai intra în țară pentru șase ani.

Un român a perfecționat tehnologia pentru fraude bancare. Vindea dispozitive de skimming performante în toată lumeaFabrică închisă din lipsă de muncitori. Sute de angajaţi rămân fără locuri de muncă

Miliardarul George Soros a pompat bani în campania anti-Brexit