in

Justiția română, umilită de trei ani de infractorul Puiu Popoviciu. Milionarul stă netulburat în Marea Britanie, deși ar fi trebuit să fie în închisoare, în România

Înalta Curte de Justiție din Marea Britanie a programat pentru luna octombrie 2020 dezbaterile in cazul apelului făcut de milionarul român Puiu Popoviciu împotriva unei decizii de predare a acestuia autorităților din Romania.

Procesul ar putea fi însă amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Precizările sunt făcute de Ministerul Justiției, la o solicitare făcută de Ziare.com, privind stadiul procedurii de extrădare din acest caz.

Omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu a fost condamnat, pe 2 august 2017, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, în dosarul „Băneasa”. Decizia judecătorilor este definitiva.

Numai că în momentul în care justiția din România a dat sentința, Puiu Popoviciu era în Marea Britanie și s-a predat, însoțit de avocat, ofițerilor de la Poliția Metropolitană din Londra. Ulterior, el a fost eliberat pe o cauțiune de 200.000 de euro.

Marea Britanie. O instanță a decis extrădarea în România a miliardarului fugar Puiu Popoviciu

Procesul de extrădare al lui Puiu Popoviciu este de negăsit pe portalurile instanțelor din Marea Britanie. Nici Ministerul Justiției nu știe care este numărul de dosar în acest caz, conform răspunsului oferit Ziare.com.

„Împotriva numitului Gabriel Popoviciu a fost emis de către Curtea de Apel București mandatul European de arestare cu nr. 3/ 3 august 2017 care a fost transmis de instanță, spre executare, autorităților britanice.

La data de 12 iunie 2019, autoritățile britanice au dispus predarea acestuia către Romania, decizia fiind contestată de persoana solicitată.

Din informațiile pe care le deținem de la autoritățile britanice, dezbaterile în procedura apelului sunt programate in perioada octombrie 2020 la Înalta Curte (High Court), fără a fi în posesia unor detalii cu privire la numărul dosarului, cu mențiunea că, în contextul pandemiei de COVID, pot interveni modificări.

Tot din informațiile menționate de autoritățile britanice este cunoscut faptul ca numitul Gabriel Popoviciu a fost liberat pe cauțiune în procedura mandatului european de arestare”, precizează Ministerul Justiției.

Mai multe amănunte în Ziare.com.

Germania nu-și va mai extrăda infractorii în Regatul Unit
Avertisment din partea OMS: «Focarele de COVID-19 se răspândesc precum un incendiu forestier. Guvernele să fie pregătite pentru revenirea la carantină»

Marea Britanie anunță noua lege a imigrației: „Îi vom primi pe cei mai buni și mai străluciți din lume”