Menu
in

Kingsbury. 20 de români locuiau într-o casă cu trei camere. Proprietarul a început să râdă când a văzut în ce condiții stăteau chiriașii săi



20 de muncitori români locuiau într-o casă cu trei dormitoare din Kingsbury, percheziționată de poliție ieri, 30 septembrie.

Potrivit Daily Mail, aceștia plăteau în total 1.000 de lire sterline pe săptămână pentru a locui în niște condiții greu de suportat.

Proprietarul casei, Patanchaly Ananda-Mohanadas (foto), a spus că nu avea habar de ceea ce se întâmplă în locuință și a început să râdă când a văzut fotografiile pe care i le-au arătat polițiștii.

Când a fost întrebat cum s-ar simți copiii săi dacă ar trăi în astfel de condiții, acesta a spus: „Simt că încercați să mă omorâți. Am drepturi și vă rog să îmi respectați liberatatea și civilizația”.

Mohanadas locuiește într-o casă de 500.000 de lire sterline, mai scrie publicația citată, într-o zonă liniștită din Hertfordshire, cu o grădină largă în spate și o Toyota Rav 4 albă parcată în față.

Kingsbury

În nordul Londrei, chiriașii săi trăiau în condiții inumane. Pe podeaua din bucătărie era mâncare putrezită, baia era murdară, iar polițiștii s-au chinuit să intre în camere din cauza saltelelor îngrămădite acolo.

Consiliul Brent a descris situați ca una dintre cele mai grave văzute vreodată.

Vecinii au declarat că s-au plâns consiliului timp de șase luni înainte ca poliția să ia măsuri.

„Sunt 20 de tineri români care locuiesc acolo”, a declarat o femeie. „Lucrează în construcții pentru că vin camioane și îi iau la muncă în fiecare dimineață”, a mai spus aceasta.

Vecinii s-au plâns în mai multe rânduri că muzica este dată tare pe timpul nopții, mai ales sâmbătă seara, iar de multe ori sunt aruncate resturi de alimente în grădinile învechiante.

Unul dintre chiriași, David Drăgan, de 34 de ani, a declarat că plătește 80 de lire pe săptămână pentru a locui în casă, dar un are niciun contract cu priprietarul, ci a subînchiriat de la alt chiriaș.

Kingsbury

„M-am mutat acum o lună”, a spus el. „Am închiriat de la alt chiriaș, sunt în Marea Britanie din 2010, sunt cetățean britanic”, a continuat acesta.

„Poliția a intrat ieri în casa noastră, nu îmi pasă de condițiile de acolo. O să mă mut după ce s-a întâmplat, un vreau să mai spun nimic”, a mai declarat românul.

„Avem o politică de toleranță zero împotriva propiretarilor care exploatează chiriașii prin astfel de condiții”, a spus consiliera Eleanor Southwood.

„Niciun chirias din Brent nu ar trebui să creadă că este neputincios împotriva unui proprietar care își ia banii în schimul unor asemenea condiții. Suntem aici pentru a ajuta chiriașii să ne luptăm împotriva proprietarilor necinstiți prin trimiterea lor în instanță”, a continuat oficialul.

VIDEO – 26 de români din Vaslui, înghesuiți în trei camere în estul Londrei. „Suntem victime”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version