Klaus Iohannis dezvăluie: Revenirea românilor din diaspora a fost un argument pentru instituirea stării de urgenţă

Preşedintele Iohannis a declarat joi, în cadrul unei declarații de presă, că întoarcerea românilor din străinătate a fost un argument important pentru instituirea stării de urgență.

„În contextul pandemiei, revenirea pe teritoriul naţional a unui număr important de români din diaspora, inclusiv din zone puternic afectate de epidemie, a reprezentat una dintre cele mai mari provocări pentru autorităţile române şi un argument pentru instituirea stării de urgenţă.”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus că „virusul e real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege şi nici nu dispare de la sine”, motiv pentru care şeful statului a făcut apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autorităţile să acţioneze în cazul pandemiei.

„Acum nu este momentul disputelor politice şi al orgoliilor. Interesul comun al tuturor, în acest moment, trebuie să fie, mai presus de orice, salvarea vieţii românilor şi protejarea cetăţenilor ţării noastre. În astfel de momente de cumpănă pentru o întreagă ţară, politicienii din toate partidele trebuie să fie la înălţimea funcţiilor deţinute. Vedem permanent în ultimele săptămâni tot felul de contre şi dispute despre o măsură sau alta. România şi românii au nevoie din partea politicienilor nu doar de verva discursurilor politice, uneori subsumate interesului de campanie, ci de argumente raţionale, solide, de disponibilitate de a asculta experţii din domeniu şi de a găsi soluţiile cele mai bune pentru societate”, a adăugat şeful statului.

El a reiterat apelul cătrre români să respecte măsuri anti-COVID-19.

„Să purtăm mască, să respectăm distanţarea fizică şi să ne spălăm des pe mâini! Asta ne spun medicii. ceste trei măsuri nu sunt menite să ne facă viaţa mai grea, ci, dimpotrivă, să ne protejeze. Ele ne asigură libertatea de a face în siguranţă aproape toate activităţile de care ne bucuram înainte de pandemie. Să nu pierdem ceea ce am câştigat deja! Suntem o naţiune puternică şi putem să trecem împreună cu bine şi peste această perioadă”, a conchis preşedintele Iohannis.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia: Se redeschid saloanele de înfrumusețare, cele de tatuaj și spa-urile. Urmează piscinele și sălile de sport

«Mă gândesc serios să candidez si în Anglia pentru a reprezenta românii în administrația locală»