in

Leeds. Remarci rasiste și antisemite după un meci de fotbal: „Ești româncă? Atenție la buzunare!”, „Dați-o jos din tren, e evreică!”

Un pasager în vârstă de 65 de ani a făcut mai multe remarci rasiste și antisemite în timp ce se afla într-un tren, după un meci de fotbal al echipei din Leeds împotriva Middlesbrough.

Peter Cann se îndrepta spre casă, în Teeside, la 30 noiembrie 2019, la ora 18.00, când i-a spus unei pasagere: „Dați-o jos din tren, este o evreică, dați-o jos imediat!”

Femeia doar ce fusese întrebată de un bărbat de lângă ea dacă este din Spania. Când a spus că este româncă, Cann a exclamat: „Aveți grijă la buzunare, e din România!”

Alți pasageri i-au spus lui Cann să se liniștească, însă acesta a continuat să aducă injurii pasagerei până a ajuns la destinație.

Rezultate îngrijorătoare ale unui sondaj în Marea Britanie: rasismul a crescut după votul Brexit

Ofițeri de la Poliția Britanică a Transporturilor au fost alertați și l-au dat jos din tren.


Cann, din Baronport Green, Stockton, a pledat vinovat pentru abuzuri rasiste, iar cazul său a fost amânat până la 31 iulie pentru un raport prealabil.

Când se va întoarce în instanță, se va solicita să fie supus unui ordin de interzicere a participării la meciuri de fotbal, deoarece incidentul s-a întâmplat în drum spre casă de la un meci.

Avocatul englezului a spus că acesta se simte rușinat de comportamentul pe care l-a avut, scrie yorkpress.co.uk.

Comentariu RASIST al unui politician din Spania: “Ce vreți? Să trimit o bandă de români să mă plătească?”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Președintele Klaus Iohannis anunță prelungirea stării de alertă: „Situația nu e bună. Se vor păstra restricțiile în vigoare” – VIDEO

Marea Britanie: Criza forței de muncă se extinde. 650.000 de oameni au rămas fără slujbe în timpul pandemiei