Liberalii îi vor acasă pe românii plecați în străinătate

Partidul Național Liberal a lansat Programul de Guvernare pentru perioada 2020-2024, în care se prezintă și prioritățile pentru românii din diaspora.

CANDIDAȚII PNL DIN DIASPORA LA ALEGERILE PARLAMENTARE DIN 6 DECEMBRIE

Bineînțeles, sunt amintite proiecte ce țin de îmbunătățirea calității serviciilor oferite românor din străinătate, prin digitalizarea și eficientizarea serviciilor consulare, precum și dezvoltarea parteneriatelor cu autoritățile statelor pe teritoriul cărora trăiesc comunități de români, astfel încât aceștia să beneficieze de toate drepturile conferite de legislatie, precum și de dreptul fundamental de a-și păstra identitatea religioasă, culturală și lingvistică.

Însă, proiectul central ce reiese din acest program de guvernare este reprezentat de dorința liberalilor de a-I aduce acasă pe românii plecați la muncă în străinătate. Este poate cel mai ambițios proiect inițiat de un partid politic și tratează repatrierea pe două paliere:

  1. Repatrierea cetățenilor români cu expertiză din țările Uniunii Europene pentru instalarea pe teritoriul României și adaptarea legislației pentru integrarea acestor experți. Așadar, PNL și-a dat seama că pentru o dezvoltare reală a României este necesar să demareze un adevărat proces de ”brain gain”, iar românii înalt-calificați să revină și să fie parte a factorului decizional.
  2. Repatrierea forței de muncă și a investitorilor români prin adoptarea unui pachet legislativ menit să creeze un cadru favorabil. Prin acest pachet legislativ complex, se va acoperi o gamă largă de necesități privind repatrierea, de la integrarea copiilor în sistemul de învățământ, la facilități fiscal.

Așadar, liberalii își propun să dezvolte România cu ajutorul și împreună cu diaspora românescă. Un plan ambițios, care în cei patru ani de guvernare liberal, cu susținerea unei majorități parlamentare favorabile, își poate produce efectele.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Salon de coafură amendat cu 27.000 de lire sterline pentru încălcarea restricțiilor COVID

Marea Britanie: A treia tranșă de ajutor financiar pentru persoanele „self employed”. VEZI CRITERIILE necesare pentru a putea accesa subvenția