Menu
in

Limba română, studiată la o şcoală din Surrey



Limba română este studiată la o şcoală primară din Surrey (în apropiere de Londra), alături de alte 43 de limbi prevăzute în programa şcolară. St. Mathewîs Church of England Primary School este o şcoală din Redhill, Surrey unde studiază 477 de şcolari.

Potrivit Express. co.uk, şcoala ar putea constitui o unitate record deoarece aici se vorbesc cele ami multe limbi posibile: 44. Alături de limba română, se vorbesc printre altele: aramaică, afrikaans, filipineză, ga, kikuyu, kissii, kannada, telugu, yoruba şi zulu.

178 dintre şcolarii şcolii din Surrey nu au limba engleză ca limbă nativă. “Mulţi oameni consideră această varietate dificilă, dar de fapt este un mod de a pune în valoare diferenţele. Este ceea ce face ca şcoala noastră să fie specială”, spune Janet Lightfoot, directoarea şcolii.

Şcoala a fost înfiinţată în urmă cu 40 de ani şi a format foarte mulţi copii care nu sunt de naţionalitate britanică. Copiii care nu vorbesc limba engleză sunt încredinţaţi unui profesor de limbă engleză şi primesc lecţii individuale.

În Marea Britanie, 957.490 copii, cu vârste între 5 şi 16 ani vorbesc limba engleză ca a doua limbă. Numărul acestor copii a crescut cu 150.000 în ultimii cinci ani. 26,5 % dintre şcolari aparţin unei minorităţi etnice.

Imigranţii, somaţi să îşi înveţe copiii limba engleză

Kris Hopkins, parlamentarul conservator pentru colegiul Keighley and Ilkley (West Yorkshire) a declarat recent, citat de Express. co.uk, că părinţii emigranţi ar trebui să îşi înveţe copiii limba engleză înainte de a-i trimite la şcoală, iar în caz contrar, consiliile locale ar putea “să le ordone” să o facă. “Este nevoie urgentă ca părinţii să îşi asume responsabilitatea de a asigura copiiilor lor întregul potenţial de care dispun, iar acest lucru nu se poate realiza fără cunoaşterea limbii engleze. Există autorităţi locale educaţionale care pot susţine părinţii în acest efort, dar trebuie să găsim o modalitate de a ajunge la părinţii care nu reuşesc să se încadreze în aceste cerinţe. Acest lucru presupune şi nişte metode coercitive”, a declarat Hopkins.

Parlamentarul conservator a făcut aceste comentarii, alarmat de faptul că 28.000 de copii din Keighley nu vorbesc limba engleză ca prima limbă. Kris Hopkins consideră că responsabilitatea aparţine în primul rând părinţilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version