in

Londra. Arestări la mitingul anti-lockdown de sâmbătă. Mii de persoane au manifestat în Hyde Park

Protestatarii anti-lockdown s-au ciocnit, sâmbătă, 20 martie, cu poliția în Hyde Park, la un miting organizat în Londra pentru ridicarea restricțiilor cauzate de pandemie.

Protestatarii, cei mai mulți fără să poarte măști de protecție, în frunte cu Piers Corbyn, fratele fostului lider laburist și actorul Laurence Fox – au mărșăluit prin Londra pentru a cere încetarea restricțiilor care sunt în vigoare de aproape un an.

Lucrurile au degenerat spre seară, polițiștii fiind asaltați de miile de protestatari care aruncau cu sticle și strigau. Un grup de aproximativ o sută de oameni a urmărit vehiculele poliției, lovindu-le cu pumnii și cu picioarele.

Aproximativ o sută de ofițeri de poliție au intervenit apoi cu scuturi, îndemnându-i pe oameni să plece acasă.

VIDEO – Eroul de la London Bridge rupe un steag PSD la mitingul de la Iași

Un ofițer a fost văzut lovind un protestatar cu un baston, în timp ce alții au încercat să-l smulgă din mâna lui.


Manifestanții au strigat „Libertate” și „Venim după tine, Boris”, în timp ce aruncau cu petarde în forțele de ordine. Treizeci și șase de persoane au fost arestate, după ce au refuzat să se disperseze, în ciuda avertismentelor repetate ale poliției.

Parlamentarii britanici au adoptat marți, 16 martie, proiectul de lege privind poliția, criminalitatea, condamnarea și instanțele judecătorești, prin care forțele de ordine li s-au acordat puteri sporite care le vor permite să contracareze protestele, scrie Metro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Hoațe de buzunare din România, spaima studenților din Manchester. Furau tot ce prindeau

Românce forțate să se prostitueze în Europa. Proxeneții le marcau ca pe vite pentru ca bandele rivale să știe cui aparțin. Printre victime era și o minoră