in

Londra. Condamnat la 11 ani de închisoare, un carder român își continuă afacerea on-lineAlexandru Șovu (foto), un carder român în vârstă de 39 de ani, își bate joc de autoritățile britanice. Acesta a fugit după ce a fost eliberat pe cauțiune și se crede că ar putea fi în România sau în China.

Potrivit Daily Mail, site-ul său cardreaderfactory.com a fost activ, iar prin intermediul acestuia românul Șovu și-a continuat afacerea. În acest moment, site-ul este din nou închis.

Între timp, Șovu a primit 11 ani de închisoare fiind judecat în lipsă la Curtea Coroanei din Blackfriars. Porivit anchetatorilor, Șovu, alături de mai mulți acoliți, vindea dispozitive pentru citirea cardurilor bancare în toată lumea. Astfel, infractorii din New York, Jamaica, Cambodgia, Vietnam, Thailanda, Ghana și Filipine erau aprovizionați prin intermediul Internetului.


Paguba produsă de Șovu și compania a fost de trei milioane de lire sterline.

Anca Fuioaga, de 37 de ani, care a lucrat ca „reprezentant britanic” al lui Sovu, a fost, de asemenea, condamnată la 30 de luni de închisoare, pentru conspirație la producerea și furnizarea de articole pentru a fi utilizate la fraudă și la transferul de proprietate.

Judecătorul Rajeev Shetty a spus cu privire la Șovu: „A arătat o aroganță uluitoare și și-a bătut joc de lege și ordine. Operațiunea s-a extins în întreaga lume. În locuri precum New York și Noua Zeelandă. Fiecare dintre dispozitivele pe care le-a folosit a fost capabil să stocheze 30.000 de detalii despre utilizatorul cardului”.

Anterior, judecătorul Shetty le-a spus juraților: „Știu că eu unul că nu voi mai folosi niciodată un bancomat cu încredere”.

Sovu a sosit în Marea Britanie în 2008, având o diplomă în programare calculatoare. El a avut un loc de muncă la o firmă de software, dar a fost concediat.

Un român a perfecționat tehnologia pentru fraude bancare. Vindea dispozitive de skimming performante în toată lumea

Judecător britanic, îngrozit de skimmerii români: „Mi-e frică să mai scot bani de la bancomat ”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bătut măr de colegul de cameră, la două zile după ce a ajuns în Londra: „Era beat, parcă era zombie”

Ambasadorul Dan Mihalache: „Cazurile de hărțuire administrativă împotriva românilor trebuie să fie semnalate”