in

Londra: Polițist împușcat mortal chiar în secția de poliție. Suspectul a vrut să se sinucidă

Un polițist al Poliției Metropolitane a fost împușcat mortal într-o secție din Londra, iar suspectul în vârstă de 23 de ani a încercat să se sinucidă cu aceeași armă, dar a supraviețuit.

Sergentul a fost împușcat la ora 02.15, în această dimineața, de bărbatul care ar fi fost reținut la o secție de poliție din Croydon sudul Londrei.


Ofițerii și paramedicii Serviciului de Ambulanță din Londra l-au tratat pe ofițer la fața locului, înainte de a fi dus la spital, unde a murit ulterior, arată Daily Mail.

Sergentul împușcat mortal este al zecelea ofițer de poliție care a fost ucis în exercițiu în ultimii 10 ani, ultimul fiind Andrew Harper, în Berkshire, în august 2019.

Detectivii au declarat că un tânăr de 23 de ani a fost arestat de către ofițeri la fața locului și dus la spital cu o plagă provocată de o armă de foc, unde a rămas în stare critică.

Scotland Yard a declarat că nu au fost folosite arme de foc ale poliției și că au informat rudele ofițerului și le-au oferit sprijinul.

Român acuzat de tentativă de omor asupra unui polițist, în Edgware

„Este un incident cu adevărat șocant în care unul dintre colegii noștri și-a pierdut viața în cele mai tragice circumstanțe. Suntem alături de familia sa, colegii și prietenii”, a declarat comisarul Cressida Dick.

Scotland Yard a declarat că a trimis incidentul la Biroul Independent pentru Conduita Poliției (IOPC), care va conduce o anchetă independentă.

Ministrul de interne, Priti Patel, a declarat: „Sunt profund șocată și întristată când am aflat că un ofițer de poliție metropolitană a fost împușcat și ucis în timpul îndeplinirii îndatoririlor.”

„În această dimineață am vorbit cu comisarul Poliției Metropolitane, Cressida Dick, pentru a-mi exprima condoleanțele și pentru a oferi orice sprijin este necesar în timpul investigării acestui eveniment tragic”, a spus ministrul cu privire la ofițerul împușcat mortal.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a scris pe Twitter: „Sunt devastat de această veste. Inima mea se îndreaptă către familia acestui ofițer curajos, care a plătit prețul suprem pentru a ajuta la păstrarea în siguranță a londonezilor.”

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță din Londra a declarat: „Am fost chemați la ora 2.16 pentru un incident pe Windmill Lane, Croydon. Am trimis două echipaje de ambulanță, un ofițer de răspuns la incidente, un paramedic avansat și doi medici. De asemenea, am trimis o echipă a Ambulanței Aeriene din Londra. Primii medici au fost la fața locului în mai puțin de patru minute. Am tratat două persoane la fața locului și le-am transportat pe ambele la un centru pentru traume majore”.Studiu: Jumătate dintre britanicii care au avut simptome de COVID-19 s-ar putea să nu fi fost bolnavi

Studiu: Jumătate dintre britanicii care au avut simptome de COVID-19 s-ar putea să nu fi fost bolnavi

Iarnă în toată regula în Marea Britanie. Zăpadă și temperaturi de -5 grade Celsius în nordul Angliei și în Scoția